Noutati :

Expozitia ‘Lumina Ingerilor. Dar divin’, inspirata din lucrarile lui Michelangelo Buonarroti, ajunge pe simezele Muzeului National al Banatului din Timisoara

5 septembrie, 2021 - 03:33 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timis, aduce pe simezele mansardei B2, din Bastionul Theresia, expozitia semnata de artistul Mihai Teodor Olteanu – „Lumina Ingerilor. Dar divin”.

Expoziția aduce laolaltă peste 100 de lucrări de pictură și sculptură. Cele mai multe dintre picturi sunt semnate de artistul Mihai Teodor Olteanu și inspirate din universul artistului renascentist Michelangelo Buonarroti. Celelalte picturi și sculpturi sunt semnate de artiștii: Liliana Ana Cadar, Lidia Ștef Vărșăndan, Sebastian Adrian Alexa și Molnar Geza.

Expoziția „Lumina Ingerilor. Dar divin” va fi vernisată marți, 07 septembrie 2021, de la ora 18.00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia, strada Martin Luther, nr. 4. Prezintă criticul de artă Gabriel Kelemen, conf. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte și Design- sculptor, vicepreședinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara și managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș.

Născut la 13 august 1953 în Ludus, județul Mureș din România, Mihai Teodor Olteanu, un renumit artist cu pluralitate de expresii, prezintă o serie de picturi originale, expresia unei maturități artistice care impresionează de fiecare dată când publicul iubitor de artă este efervescent, fermecător și armonios. Picturile artistului de clasă mondială, Mihai Teodor Olteanu, sunt o odisee în căutarea lui și a adevăratei credințe într-un univers care este dincolo de lumea noastră. Fiecare lucrare este expresia unei împletituri perfecte a unei tăceri interioare și a unei furtuni de sentimente care se completează reciproc pentru a triumfa în explozia mesajului divin.

Expoziția „Lumina Ingerilor. Dar divin” va putea fi admirată în mansarda B2 de la Muzeul Național al Banatului până în 07 octombrie, 2021, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lucrări excepționale și deosebite realizate de Marele Maestru Mihai Olteanu. Nu ratați expoziția ďin cel mai frumos BASTION AL CULTURII ȘI SPIRITULUI AUTENTIC BĂNĂȚEAN.