Expozitia care imbina arta si tehnologia, creata de elevi si studenti, la Muzeul National al Banatului din Timisoara. Foto

TIMISOARA. O noua expozitie inedita a fost deschisa publicului la Muzeul National al Banatului din Timisoara.

CITESTE SI: O poveste fascinanta. Asimptomatic, un film realizat la Timisoara, in cinematografe din luna februarie. Video 

„CyberMoon: Exploring Art in the Age of Robotics” pune fata in fata creativitatea umana si ingeniozitatea tehnologica si poate fi vizitata la etajul 1 al Bastionului Theresia.

Exponatele sunt create de 20 de elevi ai Colegiului National C.D. Loga, in colaborare cu Facultatea de Arte si Design si imbina arta cu tehnologia.

Cu 4 sculpturi 3D ce redefinesc sculptura in era digitala si o serie de lucrari picturale ce invita la o analiza comparativa intre sensibilitatea artistica si AI, „CyberMoon” reprezinta o adevarata competitie intre om si inteligenta artificiala. Printre exponate se numara tablouri cu inspiratie din operele unor artisti precum Claude Monet sau Pablo Picasso, dar si creatii proprii, toate avand corespondentul lor realizat de inteligenta artificiala„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Cei care vor trece pragul muzeului vor mai putea vizita si alte 7 expozitii:

Expozitia „Istoria militara a Banatului” – (Bastionul Maria Theresia, parter)
Expozitia Stefan Popa Popa’s (Bastionul Maria Theresia, parter)
Expozitia „Spatiile Oravitzan” (Bastionul Maria Theresia, etajul I)
Expozitia „Logics and shapes” (Bastionul Maria Theresia, parter)
Expozitia „Garana 2023” – Atelier de creatie (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2)
Expozitia „Obiecte. Istorie. Muzee. Arme albe din colectia Muzeului National al Banatului”, (mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia)
Expozitia „Arme care au faurit Romania”, (mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia)

Programul de vizitare este de marti pana duminica intre orele 10 si 18.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. O glumă poate. Expoziție a ce?
  Risipă de bani. Aceasta este o instituție de cultură?
  Au omis cultura
  dar e an electoral.

  • Serios? Esti chiar atat de lipsit de judecata???