Noutati :

Explozie la o instalatie de gaz, urmata de un incediu violent! A fost scenariul unui exercitiu al ISU la Timisoara, in cartierul Freidorf

28 februarie, 2013 - 02:51 PM
Autor: Milena Cernescu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Defasurare impresionanta de forte in cazul unei simulari a unei explozii la o instalatie de gaz din perimetrul unui depozit de propan din Timisoara. Conform scenariului pus la punct de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta aproape 20 de persoane au fost ranite.

A fost simulata o deflagaratie pe un camp, iar incendiul provocat s-a extins la cateva rezervoare de propan din incinta unei firme. Imediat dupa ce s-a dat alarma, angajatii au fost evacuati de urgenta, energia electrica a fost oprita si au fost alertate echipajele de interventie.

La fata locului au fost mobilizate mai multe ambulante si echipaje ale pompierilor militari. S-a constituit si o unitate mobila de primire a ranitilor care este folosita in cazul accidentelor de amploare, atunci cand este nevoie de trierea unui numar mare de raniti si acordarea primelor ingrijiri chiar la fata locului. Exercitiul a fost gandit pentru verificarea modului de actiune in cazul unei explozii la rezervoare de gaz si a cooperarii intre fortele de interventie implicate in astfel de situatii. La simulare au participat 45 de pompieri, 11 autospeciale si 4 ambulante.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...