Explozie intr-o piata centrala din Istanbul: 32 persoane ranite

Un atac sinucigas cu bomba a avut loc, duminica, in piata Taksim din Istanbul. In urma exploziei, 32 persoane au fost ranite. Atacul a vizat o masina a politiei, parcata in apropierea unei zone in care se afla stationata o unitate a politiei anti-demonstratii, informeaza CNN. Imaginile surprinse de televiziuni arata parti din corpuri umane intinse pe pamant. Autoritatile vorbesc despre un atacator kamikaze care s-a aruncat in aer in mijlocul pietei. Televiziunea Al Jazeera a dat informatii, inca neconfirmate, ca atacatorul si inca o persoana si-au pierdut viata. Printre victime se afla 12 politisti, celelalte persoane ranite in deflagratie fiind civili. Zeci de ambulante si masini de politie au fost mobilizate la fata locului, iar medicii transporta deja ranitii la spital. Printre victime se aflat. Zona a fost izolata de autoritati. Rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si grupurile de extrema-stanga au comis, im trecut, si alte atentate cu bomba la Istanbul. Nimeni nu a revendicat atentatul, insa un armistitiu de doua luni cu rebeli kurzi expira duminica.

Un atac sinucigas cu bomba a avut loc, duminica, in piata Taksim din Istanbul. In urma exploziei, 32 persoane au fost ranite. Atacul a vizat o masina a politiei, parcata in apropierea unei zone in care se afla stationata o unitate a politiei anti-demonstratii, informeaza CNN.
Imaginile surprinse de televiziuni arata parti din corpuri umane intinse pe pamant. Autoritatile vorbesc despre un atacator kamikaze care s-a aruncat in aer in mijlocul pietei.

Televiziunea Al Jazeera a dat informatii, inca neconfirmate, ca atacatorul si inca o persoana si-au pierdut viata. Printre victime se afla 12 politisti, celelalte persoane ranite in deflagratie fiind civili. Zeci de ambulante si masini de politie au fost mobilizate la fata locului, iar medicii transporta deja ranitii la spital. Printre victime se aflat. Zona a fost izolata de autoritati. Rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si grupurile de extrema-stanga au comis, im trecut, si alte atentate cu bomba la Istanbul. Nimeni nu a revendicat atentatul, insa un armistitiu de doua luni cu rebeli kurzi expira duminica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...