Explodeaza preturile la chirii in Timisoara? Va fi bataie pe apartamentele de inchiriat, la inceput de an universitar!

TIMISOARA. Cerere mare, oferta in scadere. In prag de inceput de an scolar si universitar, piata imobiliara intra in febra. Cererea de inchiriere depaseste cu mult oferta de pe piata, astfel ca lupta studentilor pentru a gasi o locuinta este acerba, potrivit agentilor imobiliari.

„Pe segmentul chiriilor asistam la o criza de oferte, in conditiile unei supracereri venita din prabusirea vanzarilor in perioada de criza. La aceasta se adauga, in septembrie, zeci de mii de studenti care nu au acces la locurile din camine. In aceasta perioada, in cursul unei saptamani, apar mai putin de 4.000 de apartamente de inchiriat cumulat in cele mai mari 5 orase din tara, mult sub cerere. Studentii, dar si ceilalti chiriasi sunt intr-o cursa contracronometru, un apartament cu un pret bun putand fi inchiriat si in cateva ore”, a declarat directorul general al imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

In Timisoara, in functie de zona in care se afla locuinta, diferentele de pret pentru un apartament cu aceeasi suprafata pot ajunge si la 100 de euro. In zona Complexului Studentesc, o garsoniera la casa, mobilata si utilata, poate fi inchiriata cu 150 de euro pe luna. Locuinta are 45 mp utili, bucatarie si baie proprii si beneficiaza de acces la o curte comuna. In zona centrala a orasului, in apropiere de Piata Operei, o locuinta cu doua camere, de 42 mp utili este listata pe imobiliare.ro la un pret de 250-300 de euro pe luna. Aceasta este complet mobilata si utilata si se gaseste dintr-o cladire istorica.

In cartierele semicentrale, aproape de universitati, la Timisoara, cu greu poti gasi un apartament cu 2 camere sub 250 de euro.

Reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca anul acesta oferta de aprtamente de inchiriat este mai mica la Timisoara decat in alti ani, iar asta face ca proprietarii sa tina de pret.

Preturi mai mari sunt in orase precum Brasov, Cluj Napoca sau Bucuresti, unde pretul de inchiriere a unei garsoniere pornesc de la 180 de euro pe luna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Calin spune:

    Prețurile la închirieri diferă în funcție de locație, și starea locuinței. Un apartament cu 1 cameră aranjat decent și curat se închiria de anul trecut de la 180 euro/lună ( după o negociere de la 200 euro) plus 2 luni garanție ceace e destul de mult. Plus că mai trebuie plătit comisionul la agenție de până la o lună chiria ca și valoare, așa că pentru închirierea unui apartament cu 1 camera e nevoie de minim 720 euro care trebuie plătiți cash la semnarea contractului.

    • fals spune:

      Eu am inchiriat azi cu o firma imobiliara iar agentii au si negociat chiar fff cumsecade au facut contract proces veerbal si am platit si comision de 60% si am primit factura si BON DE CASA, agentii tineri si extrem de cumsecade. se numea BEGA DOMATIM chiar m-am uitat acum pe documente. asaca recomand toturor cu caldura si era plin acolo inclusiv straini care asteptau la rand pentru contract. deci recomand cu caldura