Noutati :

Experti ai Comisiei Europene au tinut prelegeri cercetatorilor si specialistilor in tehnologia informatiilor la Infoday, la UVT

10 noiembrie, 2011 - 02:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
6

TIMISOARA. Comisarii europeni au prezentat ultimele tehnologii ITC in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara! InfoDay on the Calls of FP7-ICT Programme a adunat specialisti intr-o prezentare fara prea multi participanti.

Aproape toate scaunele goale, interventii putine. Asa au aratat prezentarile Programului  al saptelea (FP7) al Comisiei Europene care urmareste imbunatatirea competitivitatii industriei europene, eveniment organizat de Universitatea de Vest din Timisoara.

Actiunea a avut ca scop prezentarea de informatii la zi privind ultimele apeluri pentru propuneri de proiecte lansate de catre Comisia Europeana in contextul Programului Cadru 7.

Prezentarile au fost sustinute de catre experti ai Comisiei Europene si ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) si s-au adresat cercetatorilor, cadrelor didactice si reprezentantilor companiilor care activeaza in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor. Participantii au aflat care sunt directiile de cercetare prioritare finantate de catre Comisia Europeana, care sunt schemele de finantare, dar si care sunt elementele cheie in pregatirea unor propuneri de succes.

Cea ce s-a dorit o prezentare a modalitatilor de atragere de fonduri pe tema noilor apeluri de proiecte ale Comisiei Europene, pentru participantii din mediul universitar si preuniversitar timisorean a devenit un eveniment plictisitor in care bruma de profesori sau cei 3 studenti doctoranzi din sala care au ascultat docili prezentarile si s-au grabit apoi sa iasa in pauza de cafea sau de masa.

Unii dintre cei prezenti nu s-au sfiit sa foloseasca telefonul, pentru verificarea e-mailului sau pentru scrierea de mesaje in timp ce, la prezidiu, vorbea vreun specialist.

Evenimentul de joi prefateaza o suita de evenimente corelate cu proiectele de cercetare in domeniul serviciilor software derulate in cadrul Departamentului de Informatica al Universitatii de Vest care se vor derula la sfarsitul acestei saptamani si inceputul saptamanii viitoare.

Cercetatori de la universitatile din Timisoara si din alte orase ale tarii, reprezentanti ai companiilor IT din  zona de vest, ai unor agentii locale si ai unor institute de cercetare si-au anuntat participarea la prelegeri. In sala au fost participanti din sase alte tari (Bulgaria, Lituania, Letonia, Republica Ceha, Slovenia, Ungaria), sustin organizatorii.

La activitatea de training in domeniul Cloud Computing, care incepe vineri, 11 noiembrie, si dureaza patru zile vor participa traineri din Italia, Franta, Grecia, Belgia. La eveniment s-au inregistrat peste 80 de participanti (din EU12).

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ce comisari europeni?Tot „materialul” e foarte vag.Vag…online

 2. S-a inscris la InfoDay o multime de lume,
  a se vedea la:
  https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AnRR6q5lJ_dhdHhJOUJwNkhNa2JvS0N6aUlxc3c3RXc#gid=0

 3. inscrisi nu inseamna ca si participa. In ziua de azi toata lumea e inscrisa pe la simpozioane, cursuri, module etc. numai sa primeasca o diploma, ca aia conteaza. asadar, inscrisi nu inseamna neaparat participanti

  • pozele sunt tendentioase, iar articolul inconsistent. Sunt jigniri aduse efortului organizatorilor. Mentionez ca dincolo de prezenta care putea fi mai buna, organizarea a fost impecabila.

   • extraordinar cata refulare din partea implicatilor care au luat-o in freza. hai ca sunteti penibili, un eveniment de cacat cu o organizare de cacat cum sunt cam toate labarelile organizate la vest de pungasul ala de talpos

 4. Vreau sa specific ca la acest eveniment nu se acorda diplome/mentiuni/premii, nu se trece chestia in CV samd. Daca esti prezent si asculti, poti invata chestii care chiar sa te ajute la depunerea de proiecte (adica nu povesti). Articolul este unul tendentios, prin prisma faptului ca autorii pun responsabilitatea pentru absenta pe organizatori si nu pe cei absenti (care daca nu au chef sa scrie proiecte normal ca de ce si-ar pierde timpul pe acolo). In ceea ce ii priveste pe organizatori, ei au facut tot posibilul sa atraga un numar cat mai mare de participanti (eu si colegii mei am primit 4 mail-uri venite pe diferite canale). In orice caz cu mentalitatea de miserupist a multor dintre cei ce ar fi putut sa vina si cu cea de gica-contra a jurnalistilor, nici nu e de mirare ca Romania sta „excelent” la absortia fondurilor europene (puse la dispozitie aproape gratis de cei din UE).