‘Experiment the Light’, o noua expozitie a studentilor arhitecti de la UPT, la Experimentarium TM

TIMISOARA. In anul Capitalei Culturale Europene, in care lumina joaca un rol cultural definitoriu, Facultatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Politehnica Timisoara a organizat joi, 26 ianuarie 2023, la Centrul Experimentarium TM, splaiul Spiru Haret, expozitia cu tema „Experiment the Light”, ce reuneste lucrari ale studentilor anului 3 de la specializarea Mobilier si Amenajari Interioare.

25 de studenti, dintre care doi studenti Erasmus din Italia, au prezentat lucrari si machete realizate la seminarul cursului de Lumontehnica din semestrul I, coordonator s.l. dr. arh. Beatrice Lucaci.

Prima tema prezentata, „Light in a box”, a avut ca scop reproducerea unui efect de lumina din cadrul unui spatiu existent, pentru a intelege modul in care lumina naturala poate fi directionata in spatiul interior si poate genera compozitii, centre de interes, reflexii. Provocarea a constat in realizarea efectului ales la o scara mica, intr-o cutie, folosind surse exterioare de lumina. A existat si un mare avantaj, acela de a putea schimba unghiul sursei de lumina si astfel s-au generat noi si noi compozitii, unele chiar mai interesante decât cea initiala.

A doua tema prezentata, „Poetic light”, a urmarit surprinderea unor efecte de lumina in patru fotografii si transmiterea unui mesaj poetic prin compozitia creata. Desi ne-am obisnuit sa folosim telefonul pentru a surprinde o multitudine de momente, exercitiul acesta a fost dificil prin faptul ca implica o naratiune vizuala si, dincolo de efectul surprins, a fost important modul in care aceasta a reusit sa fie transmisa grafic, prin paginare, grafica si text.

Cea de a treia tema, „Prototip pentru o lampa de interior”, va fi prezentata in cadrul unei expozitii viitoare, impreuna cu alte obiecte de design de la alte materii, in cadrul spatiului expozitional al Bibliotecii UPT.

Expozitia va ramane deschisa timp de o luna si va putea fi vizitata, in cadrul programului de lucru al Centrului Experimentarium TM, de toti cei interesati, inclusiv grupuri de elevi care sunt chiar incurajati sa realizeze propriile lor experimente legate de lumina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...