Experiment morbid: Fertilizare cu sperma tatilor morti!

Tratamentele pentru fertilitate au trecut la un alt nivel. O noua procedura care presupune fertilizarea femeilor cu sperma sotilor decedati starneste controverse aprinse.
In Australia, unei femei i s-a permis in luna mai a acestui an sa foloseasca sperma sotului mort intr-o procedura de fertilizare in vitro pentru a ramane insarcinata, potrivit healthland.time.com. In Israel, un cuplu de parinti indoliati au inaintat o cerere instantei de judecata, sa le permita sa folosesca sperma fiului lor mort pentru a concepe un nepot. in California, o femeie este deja insarcinata in trei luni, cu toate ca sotul ei a murit cu mult timp inainte ca ea sa ramana gravida.

„Este putin mai complicat decat pare la prima vedere. Sa concepi un nepot este cu totul diferit fata de situatia in care o femeie vrea sa faca un copil. Imaginati-va ca fiul ar putea spune: tatal meu este mort si nici macar nu stie ca eu exist. Este o dilema etica si morala destul de dificil de rezolvat”, a declarat Theresa Erickson, avocata femeii insarcinate din California.
Clienta Theresei Erickson a intampinat ceva probleme in incercarea ei de a obtine permisul de a folosi sperma sotul ei mort. O lege din California spune ca fetusul trebuie sa fie plasat in uter in maxim doi ani de la moartea barbatului. Mai mult decat atat, acest tip de fertilizare se poate face numai daca acesta si-a dat acceptul inainte sa moara.

Ohad Ben-Yaakov, de 27 de ani din Israel, nu a fost niciodata casatorit sau implicat in vreo relatie. Cu toate acestea, parintii lui au cerut sa i se recolteze sperma, iar acum asteapta decizia instantei ca sa vada daca pot fertiliza o mama surogat cu sperma fiului lor. „Cata vreme am fost de acord sa donam organele fiului nostru, de ce nu ni s-ar permite sa ne folosim de sperma lui pentru a avea urmasi?”, au spus cei doi parinti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.