Noutati :

Experiente unice in ‘Livada senzoriala’, ‘plantata’ nu departe de Timisoara! FOTO!

19 septembrie, 2015 - 02:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: TURISM
1

La mai putin de doua ore de mers cu masina de Timisoara, Geoparcul Dinozaurilor de la Hateg s-a imbogatit cu o livada. Insa nu este vorba despre orice fel de livada, ci una in care vizitatorii au posibilitatea de a cunoaste fel de fel de senzatii, pe care nu le pot experimenta decat in natura.

„Livada Senzoriala” este o gradina in care vizitatorii vor putea experimenta fel de fel de senzatii, cu ajutorul carora sa redescopere natura, pamanatul, timpul si spatiul.

vulcan livada senzoriala

Oamenii nu vor fi limitati din punct de vedere al experientelor fizice, asa cum se intampla in mod normal intr-o arie protejata. Acestia vor putea atinge rocile vulcanice si vor putea reinvata sa comunice, intr-o maniera aparte.

Vizitatorii vor putea pasi pe poteca timpului, spre aleea formelor impietrite, ca sa admire Expozitia imagine si imaginatie. Cei care se vor opri in geoparc pot studia lada micului paleontolog si se vor putea relaxa in sala de concerte si gradina din nori. Un alt punct punct de atractie din Livada Senzoriala este vulcanul, iar cei dornici sa redescopere experientele demult uitate, vor putea simti Gustul pamantului.

tablouri livada senzoriala

Unul dintre cele mai importante obiective din cadrul livezii este Foisorul comunicarii. Aici, fiecare vizitator isi va putea transmite povestea unor oameni pe care, cel mai probabil, nu ii va intalni niciodata. Mesajele vor putea fi lasate cu ajutorul betisoarelor sau al unor panglici colorate. De asemenea, cei care doresc pot lasa inregistrari video sau fotografii facute in geoparc, pe un stick USB.

In plus, oamenii vor putea comunica unii cu altii prin mesaje creative, fara sa foloseasca limbajul verbal. Iar prin acest proiect, vizitatorilor li se propune o modalitate inedita de a intelege si a intra in contact direct cu elementele naturii si cu detaliile legate de istoria Pamantului.

gradina aromata livada senzoriala

Livada Senzoriala” face parte din proiectele derulate in cadrul Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului.Tot aici, cei care viziteaza zona, vor putea vedea Valea Dinozaurilor, o zona intinsa in care sunt expuse exemplare din cele 10 specii de dinozauri care au trait in tara Hategului.

CITESTE SI: Ai vazut deja Jurassic World? Avem si noi un parc asemanator intr-un judet invecinat Timisului! FOTO si VIDEO!

Geoparcul se intinde pe o suprafata de 100.000 de hectare de teren, iar vizitarea lui este gratuita.

dinozauri-hateg7Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Prietene 100.000 de hectare de teren?