Noutati :

Exista solutii pentru cateva sute de refugiati ucraineni in Timis. Hoteluri, internate de scoli, dar si corturi incalzite in tabere pot fi folosite pentru cazare

2 martie, 2022 - 03:18 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Autoritatile s-au mobilizat si in Timis pentru a gasi spatii in care sa fie cazati refugiatii ucraineni, in cazul in care acestia vor avea nevoie.

CITESTE SI: Cati refugiati ucrainieni au decis pana acum sa ramana in Romania. Aproape 20.000 sunt copii

Ucrainenii care vor ajunge din zona de razboi in Timis vor fi primiti in cele mai bune conditii. Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu spune ca deja au fost gasite locuri in care oamenii sa fie cazati.

Doua hoteluri de langa Timisoara au primit deja persoane care vin de peste granita, dar care nu au ramas in judetul nostru. Alte locuri de cazare vor putea fi amenajate in internate din scoli si licee care nu sunt folosite in prezent, insa autoritatile sunt pregatite sa amenajeze si o tabara cu corturi. Aceasta ar putea fi amplasata in doua locuri din Timisoara, dar si in alte doua zone din judet.

La sfarsitul acestei saptamani ne-am confruntat cu cateva sute de refugiati veniti pe filiera comunitatii ucrainene si a bisericilor. Majoritatea au plecat spre Bucuresti. Unii erau studenti de alte nationalitati. Noi avem doua hoteluri la dispozitie in care putem sa ii cazam. In noapte de duminica spre luni au ajuns la Sag si i-am cazat… Avem locuri de cazare in hoteluri, internate de la licee si scoli care nu sunt folosite. Avem si o tabara de corturi gata sa fie umflate cu toate facilitatile sunt si incalzite. Ar fi disponibile 200 de locuri. Avem si 4 locatii in care corturile pot fi amplasate, doua dintre ele in Timisoara. Oricand putem sa o instalam, daca se impune„, spune prefectul de Timis Mihai Ritivoiu.

Refugiati au mai ajuns in Timis si in ca localitatea Stiuca, unde aveau rude, dar si majoritatea dintre ei si-au continuat drumul spre tari din vestul Europei.

CITESTE SI: Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara sar in ajutorul refugiatilor din Ucraina, dar si a celor ramasi in zona de razboi

Va reamintim, premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca pana miercuri au intrat in Romania aproape 120.000 de refugiati din Ucraina, insa in tara noastra au ramas 47.000.

De asemenea, 1070 au solicitat azil, iar dintre acestia, 476 au ramas in centrele de azil din tara noastra.

Primul ministrul a afirmat ca ”din cifra totala de cetateni ucraineni care au decis sa ramana in Romania, aproximativ 18.000 sunt minori”.

Foto: npr.org

CITESTE SIPeste 350 de locuri pentru copiii refugiatilor in scoli din Timis cu profesori cunoscatori de limba ucraineanaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce jeg de om trebuie să fii, să trollezi pentru marea scârbă R
    rusia!? SLAVA UCRAINA!