Exercitiu de testare pe Aeroportul Timisoara. Un bagaj suspect a fost ridicat de pirotehnisti

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia a organizat un exercitiu de testare, in scopul identificarii posibilelor puncte vulnerabile si a stabilirii masurilor necesare pentru eliminarea acestora.

Exercitiul a avut loc miercuri seara, in conformitate cu prevederile Programului National de Securitate Aeronautica si a planului de interventii in situatii de urgenta.

Astfel de exercitii de verificare sunt esentiale pentru desfasurarea activitatii aeroportuare in siguranta in general si in particular pentru o zona publica cu trafic intens. in scenariul de ieri, un bagaj abandonat in zona publica a aerogarii a devenit suspect si implicit un posibil pericol pentru securitatea respectivei zone. Specialistii pirotehnisti ai S.R.I. Timis au evaluat gradul de risc, au ridicat cu mijloacele tehnice din dotare, printre care si roboti, bagajul suspect si l-au transportat in poligon pentru dezamorsare. Exercitiul a fost conceput sa fie unul combinat, atât de simulare a unei situatii de criza–incident de securitate, cât si a unei situatii de urgenta–incident de siguranta aeronautica , motiv pentru care s-a simulat si stingerea unui foc deschis depistat la roata unei aeronave, care tocmai a aterizat”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Acest exercitiu a fost realizat de catre Aeroportul Timisoara, in colaborare cu structura specializata antiterorista din cadrul S.R.I. Timis, I.P.J. Timis, Politia Transporturi Timisoara, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, I.S.U. Timis, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, Baza 71 Aeriana a MApN. Au fost prezenti si reprezentanti ai Prefecturii, ai AACR si ai Consiliului Judetean Timis, in calitate de observatori.

Exercitiul, desfasurat pe aeroportul Timisoara, nu a afectat pasagerii, traficul aerian sau programul zborurilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...