Executorii judecatoresti bat la usile SCM Timisoara. Au de recuperat 150.000 de euro pentru jucatori neplatiti de ani de zile

TIMISOARA. Chiar intr-o perioada in care echipa de baschet SCM merge excelent in campionat, s-a calificat in Top 6 si este neinvinsa dupa 3 jocuri, revine problema datoriilor clubului catre patru fosti jucatori.

In 2015, dupa castigarea Cupei Romaniei, Timisoara se pregatea de o toamna europeana sub panou, insa unele decizii ale Curtii de Conturi au blocat finantarea echipei din bani publici. Fostul BC Timisoara a fost preluat de noul SCM, doar ca transferul a venit fara ca noua entitate sa plateasca fostii jucatori, adusi in acea perioada cu destul fast.

Neplatiti, Nenad Milosevic, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh si Derrick Low si-au cautat dreptatea in tribunalele sportive. Tribunalul Arbitral de Baschet din Elvetia a dat castig de cauza jucatorilor, la fel ca o instanta de judecata helveta, iar primele masuri au venit si din partea FIBA, care interzice gruparii timisorene sa mai faca transferuri. Clubul timisorean s-a aparat spunand ca vrea si o decizie din partea instantei romanesti. Aceasta a venit in ianuarie, si obliga SCM la plata unei sume ce depaseste 150.000 de euro.

„Sentinta Tribunalului Timis este executorie. Stim ca s-a pus o poprire pe contul clubului si s-a trimis o scrisoare la Primarie in care se spune ca orice plata care se va face catre club va intra in contul acestei datorii de 150.000 de euro. Am vorbit cu un executor judecatoresc si vom face tot ce este posibil ca sa recuperam datoriile. In 5 zile se va discuta si cu sponsorii clubului si li se va aduce la cunostinta despre aceste decizii si obligativitatea platii”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro mandatarul celor 4 sportivi, Sabin Gherdan.

Suma uriasa de plata reprezinta nu doar datoriile clubului catre jucatori, ci si penalitatile si cheltuielile de judecata  adunate in toti acesti ani. Daca ar fi achitat la timp restantele, SCM ar fi avut de plata doar jumatate din aceasta suma.

De cealalta parte, clubul se apara spunand ca decizia nu este definitiva si irevocabila, dar daca se vor termina toate caile de atac, va trebui platita suma.

„Nu este adevarat ca s-a pus poprire, am verificat si stiu ca s-au facut plati zilele trecute. Intr-adevar am pierdut un termen la Tribunalul Timis, dar avem timp pana in 18 februarie sa facem recurs si il vom face. Nu putem plati acum pentru o faza intermediara a procesului. Daca intr-adevar decizia va deveni definitiva si irevocabila, dar nu cred ca se va ajunge acolo, va trebui sa platim suma, mai mult din fonduri private. Pacat ca acesata poveste revine acum cand putem echipa joaca bine si putem sa ne batem la podium”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Radu Toanca, presedintele SCM.

„Sentinta nu este executorie. Noi suntem in recurs si nu se pot bloca conturile pana nu se pronunta instanta de recurs, Curtea de Apel. Hotararile judecatoresti trebuie aplicate. Cand va fi una definitiva, vom vedea ce va spune ea. Pana atunci eu nu vreau sa discut pe ipoteze. Am verificat imediat ce am aflat. Nu suntem inca in faza in care sa ne poata executa, avand in vedere ca este o prima sentinta doar. In mod normal, noi asteptam decizia cu optimism, pentru ca noi am preluat doar pe linie sportiva obligatiile la SCM, nu si din punct de vedere financiar. Din punct de vedere fiscal, conturile SCM nu au nicio legatura cu conturile fostei asociatii. Hotararea primei instante e putin ciudata, ca sa nu zic altfel. Nu este continuitate pe linie financiara. Asta e o structura publica, cealalta a fost o structura privata, s-au preluat doar obligatiile sportive”, a adaugat primarul Nicolae Robu.

In alta ordine de idei, SCM Timisoara joaca in aceasta seara de la ora 19.00 la Pitesti cu BCMU FC Arges Pitesti in etapa a IV-a din Grupa Rosie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.