Noutati :

Executivul Primariei Timisoara ia credit sa-si achite datoriile acumulate intr-o luna, din cauza unei Ordonante a Guvernului

4 februarie, 2013 - 03:00 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Ba sunt datorii, ba nu sunt datorii! Daca in 24 ianuarie primarul Nicolae Robu spunea ca Primaria Timisoara nu are datorii, acum vrea sa ia credite pentru a le achita… din cauza unei noi ordonante de urgenta a Guvernului.

O noua lege, adoptata deja de Guvern, dar neplublicata inca, pana luni la pranz, in Monitorul Oficial, spune ca autoritatile locale trebuie sa-si reduca arieratele pana in 31 martie, cu 85% mai putin din cat erau la 31 ianuarie. Daca nu sunt fonduri, Primariile au mana libera sa se imprumute prin Trezorerie, de la Ministerul Finantelor.

„In cazul in care nu exista fonduri, ordonanta prevede posibilitatea primariilor de a se imprumuta de la Ministerul Finantelor prin Trezorerie. La noi tocmai se calculeaza valoarea arieratelor la 31 ianuarie. In orice caz, nu avem arierate mari. Si daca sunt mici, in masura in care voi putea, voi recurge la un imprumut, cu dobanda bancii nationale”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Culmea, in 24 ianuarie primarul anunta ca nu sunt datorii pe care Primaria Timisoara trebuie sa le achite. Se pare ca s-au acumulat totusi cateva, ca pana la 31 ianuarie sa se adune. Nu se stie cat inca!

„Intre timp probabil ca mai sunt. N-avem inca socoteala. Sunt intervale de timp scurte la care inevitabil mai ajungi si cu datorii. Asta se intampla spre sfarsit de luna pentru ca veniturile mari intra in prima parte a fiecarei luni. Sunt datorii acumulate din decembrie pana in ianuarie. Nu am inca nicio estimare, se calculeaza”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Probabil ia credit ca sa plateasca promisiunile la echipa de fotbal. Pai daca cetatenii timisoarei vor spectacol fotbalistic de valoare, atunci trebuie sa platim dobanda la banii pe care ii cheltuim. Doar nu putem cheltui doar pretul real al unor fotbalisti. Mai trebuie si dobanda. Beton!