Noutati :

Excursii cu ghid prin Statia de epurare a apei de la Timisoara, in ziua portilor deschise! Copiii au inteles traseul apei pana la robinetul de acasa!

22 martie, 2017 - 04:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timisorenii au putut vizita statia de epurare a apei de la Timisoara, de Ziua Mondiala a Apei.

Insotiti de un ghid care le-a explicat tot procesul tehnologic, o multime de curiosi au trecut pragul Statiei de tratare Bega din cartierul Plopi, de pe str. Rudolf Walter nr. 1. Mai ales elevii si-au dorit sa vada indeaproape de unde vine apa de la robinet.

Pe langa traseul tehnologic, vizitatorii au putut parcurge si „traseul artistic”, ce cuprinde lucrarile de arta stradala realizate anul trecut, de artisti internationali, in cadrul festivalului Fisart.

Statia de epurare a apelor uzate, proiectata si construita de inginerul Stan Vidrighin, a fost pusa in functiune in 26 octombrie 1912. In prezent, aceasta cuprinde o linie noua de epurare, dotata cu tehnologii performante, care asigura o calitate a apei care ajunge la robineti conforma cu standardele europene.

Pentru modernizare s-au folosit circa 45 de milioane de euro, bani europeni. Capacitatea statiei de epurare de preluare a apelor uzate este de 3.000 de litri pe secunda si poate deservi 440.000 de locuitori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...