Excursie spectacol in lumea Lego, direct de pe Aeroportul din Timisoara

TIMISOARA. In curand, timisorenii vor putea intra, mai rapid, in fascinanta lume Lego. Cei mici ar ajunge intr-o povestea fabuloasa a jucariilor preferate, iar cei mari isi vor putea retrai copilaria. Totul intr-o excursie de vis cu plecare direct de pe Aeroportul International ”Traian Vuia” din Timisoara.

Vorbim de orasul Billund din Danemarca, noua destinatie de pe Aeroportul din Timisoara. Cursele vor porni din data de 3 iulie si vor avea o frecventa de doua ori pe saptamana, in zilele de miercuri si duminica.

Este o destinatie nou-nouta pentru aeroport, iar compania care va opera zborurile este Wizz Air.

Dar ce putem vizita la Billund? Oraselul este situat in partea de Sud a Danemarcei in interiorul continentului, aflandu-se la 30 km fata de orasul Vejle, capitala regiunii, si la aproximativ 3 ore de mers cu masina de Copenhaga.

Cea mai mare atractie este parcul tematic Legoland, construit in anul 1968, primul parc de acest gen din lume si a doua atractie turistica din Danemarca, dupa Copenhaga – capitala tarii.

Spre deosebire de alte parcuri de distractie, cum ar fi Disneyland, acest parc se adreseaza in principal copiilor mai mici de 11 ani, avand un numar mai redus de atractii cu adrenalina (roller-coaster) si mai multe distractii pentru prichindei. Pe de alta parte, se lauda cu un puternic caracter educativ, prin instalarea atractiilor gen Scoala de Soferi pentru copii, instrumente muzicale interactive, gradini Duplo, etc).

Parcul se deschide in martie si se inchide in octombrie. Programul zilnic este mai scurt in lunile mai-iunie si mai lung in iulie-august.

Parcul este impartit in mai multe zone tematice:

Zona Miniland – In inima parcului se afla zona de miniaturi construite din caramizi lego. In decurs de cateva zeci de minute treceti pe langa un parc de mori de vant, unde macarale se misca, moristile se invartesc, au fost modelate diverse centre istorice cu Catedrale unde clopotele bat, puteti vedea ce inseamna o piata scandinava, puteti admira un port cu nave de mici si mari dimensiuni in miscare sau puteti fi martorului decolarii unei rachete Nasa cu fum si zgomot.

Pe langa plimbare, exista si varianta trenulet: Lego train- face inconjurul parcului ca sa aveti o privire de ansamblu.

Imagination zone – Puteti descoperi lumea Lego prin filmulete 4D, dar si un acvariu enorm cu pesti de diferite marimi, inclusiv rechini.

Adventure land – Atractia simuleaza un sit arheologic egiptean. In semi-intuneric, turistii sunt asezati in “jeepuri” ce inainteaza pe sine. Apoi in aceasta zona mai exista un joc amuzant de impuscat tot felul de jucarii Lego.

Acestea sunt doar o parte dintre atractiile care va asteapta in cel mai frumos parc Lego din Europa pentru pitici. Biletul de intrare este de 51 de euro pe zi pentru adulti, iar copiii pana in trei ani vor intra gratuit.

Si daca tot ati ajuns la Billund, puteti da o fuga si pana in orasul Vejle, cunoscut pentru dealurile sale impadurite, portul, centrele comerciale, zonele pietonale si vechea moara de vant care troneaza pe un deal.

Moara Vejle originala din anul 1847 a ars, dar moara din zilele noastre este din anul 1890. Mobilierul din interior dateaza din anul 1930. Moara Vejle are un atelier de slefuire pentru role, curele etc. Aceasta a functionat ca moara pana in anul 1960. Astazi, ea gazduieste o expozitie despre istoria morii si a modului de functionare a acestor constructii din zona Vejle. Turistii se bucura de o vedere spectaculoasa asupra orasului, a vaii si a golfului, de pe coridorul circular din moara.

Si daca tot ati ajuns la Billund e pacat sa ratati si o excursie in Copenhaga, capitala Danemarcei. Nu sunt de ocolit casutele colorate din Nyhavn, dar nici Mica Sirena – simbolul turistic al orasului.

Tot in Copenhaga puteti vizita castelul Rosenborg si asista la schimbul de garda din fata Palatului Amalienborg. De sus, orasul se vede cel mai bine din turnul palatului Christianborg.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.