Noutati :

EXCLUSIVITATE! Politia Timis este obligata sa plateasca retroactiv peste 1,2 milioane de euro politistilor care au lucrat in zilele de sarbatoare

8 iunie, 2011 - 08:52 AM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: EVENIMENT
2

In plin scandal legat de reducerea normei de hrana si concedierile din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, judecatorii din Timis au pronuntat o sentinta care obliga M.A.I. la plata retroactiva catre politisti a unor drepturi salariale incalcate in ultimii trei ani.

Doinel Malcoci

Astfel, Tribunalul Timis a admis actiunea in contencios administrativ si fiscal promovata de Biroul Teritorial Timis al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din M.A.I. in dosarul 10077/30/2010 si a obligat conducerea Inspectoratului de Politie la plata retroactiva a orelor de munca prestate in timpul sambetelor, duminicilor si a sarbatorilor legale.

“Instanta de judecata ne-a admis cererea de plata retroactiva a zilelor lucrate in timpul weekend-urilor si a sarbatorilor legale, care nu au fost compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, si a obligat conducerea inspectoratului sa dispuna plata retroactiva a acestor drepturi. Vreau sa va spun ca sindicatul nu a angajat avocat, pentru ca ar fi trebui sa achitam un onorariu colosal, ci m-am prezentat eu in fata judecatorilor si le-am expus problema. In conditiile in care prevederile Codului Muncii sunt clare, la art. 137, am avut castig de cauza si fiecare membru al sindicatului va trebui sa primeasca contravaloarea orelor lucrate in zilele libere si sarbatorile legale in ultimii trei ani”, spune liderul de sindicat al politistilor din Timis, comisarul sef Doinel Malcoci.

“Stiu ca sindicatul a promovat o astfel de actiune si ca Tribunalul Timis a solutionat dosarul, insa sentinta inca nu ne-a fost comunicata legal. Dupa ce vom primi hotararea instantei, ne vom consulta cu juristul si vom dispune utilizarea tuturor cailor legale pentru a declara recurs”, ne-a declarat seful IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu.

La un calcul sumar, daca fiecare politist din sindicat ar avea doar 50 de zile neplatite in ultimii trei ani, “gaura” in bugetul Politiei Timis este de peste 5 milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cred ca Malcoci se joaca cu focul, acuma in preajma restructurarilor din Politie! nu stiu daca trebuie sa se bazeze atat de mult pe faptul ca liderii de sindicat nu pot fi restructurati

  2. Felicitări tuturor oamenilor cu demnitate integră! Comentatorului 1 îi plac ameninţările băsesciene. Nouă nu. Bravo poliţiştilor care nu se lasă călcaţi în picioare! Şi cadrele didactice, alte categorii umilite de regimul actual au obţinut sentinţe favorabile, dar în democratura băsescu-udrea-boc nu contează dreptatea, ci pungăşia, aşa că nu sunt puse în aplicare.