EXCLUSIV: Peste 200 de directori de scoli din Timis, din 250, nu au dat concurs pe post

Numarul directorilor de scoli cu delegatie din partea ISJ, in Timis, se ingroasa de la o luna la alta. Astfel,  dintr-un total de 250, mai bine de 200 conduc unitatile scolare din judet fara sa fi dat concurs pe post, deoarece un astfel de examen nu s-a mai organizat de multa vreme. Cel mai recent concurs organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Timis pentru ocuparea pozitiilor de directori de scoli din judet a fost in anul 2008. Intre timp, cei carora le-a expirat mandatul fie au fost reconfirmati pe posturi si au primit din partea ISJ Timis o delegatie in baza careia sa poata conduce unitatea scolara mai departe, fie nu au mai fost confirmati, iar in acest caz o alta persoana a fost numita pe postul de director. Dar tot in baza unei delegatii. In judetul Timis, dintr-un total de circa 250 de directori, 200 au aceasta delegatie, conform lui Marin Popescu, inspector scolar general. Astazi, altor 37 de directori le-a expirat mandatul. Doar sase dintre ei nu au fost reconfirmati de ISJ. „Trei sunt din Timisoara si alti trei sunt din Lugoj. In cazul celorlaltor 31 de directori, acestia au fost reconfirmati pe posturi in baza delegatiei”, a declarat Marin Popescu. Printre cei din Timisoara care nu au mai obtinut un nou mandat se numara si directorul de la Scoala Generala nr. 22. Aici a fost numit un nou director, profesor la Liceul Grigore Moisil. Surse din cadrul ISJ spun ca pe viitor se doreste unificarea Liceului Moisil cu Generala nr. 22, iar acesta este motivul pentru care s-a luat aceasta decizie. Inspectorul scolar general Marin Popescu spune ca a asteptat intrarea in vigoare a noii legi a Educatiei si ca, indiferent de situatie, anul viitor se va organiza un concurs pentru ocuparea functiilor de directori la unitatile de invatamant din Timis. Popescu spune ca va face demersuri in acest sens si va astepta apoi aprobarea de la Ministerul Educatiei.

Numarul directorilor de scoli cu delegatie din partea ISJ, in Timis, se ingroasa de la o luna la alta. Astfel,  dintr-un total de 250, mai bine de 200 conduc unitatile scolare din judet fara sa fi dat concurs pe post, deoarece un astfel de examen nu s-a mai organizat de multa vreme.

Cel mai recent concurs organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Timis pentru ocuparea pozitiilor de directori de scoli din judet a fost in anul 2008.

Intre timp, cei carora le-a expirat mandatul fie au fost reconfirmati pe posturi si au primit din partea ISJ Timis o delegatie in baza careia sa poata conduce unitatea scolara mai departe, fie nu au mai fost confirmati, iar in acest caz o alta persoana a fost numita pe postul de director. Dar tot in baza unei delegatii.

In judetul Timis, dintr-un total de circa 250 de directori, 200 au aceasta delegatie, conform lui Marin Popescu, inspector scolar general.

Astazi, altor 37 de directori le-a expirat mandatul. Doar sase dintre ei nu au fost reconfirmati de ISJ. „Trei sunt din Timisoara si alti trei sunt din Lugoj. In cazul celorlaltor 31 de directori, acestia au fost reconfirmati pe posturi in baza delegatiei”, a declarat Marin Popescu.

Printre cei din Timisoara care nu au mai obtinut un nou mandat se numara si directorul de la Scoala Generala nr. 22. Aici a fost numit un nou director, profesor la Liceul Grigore Moisil. Surse din cadrul ISJ spun ca pe viitor se doreste unificarea Liceului Moisil cu Generala nr. 22, iar acesta este motivul pentru care s-a luat aceasta decizie.

Inspectorul scolar general Marin Popescu spune ca a asteptat intrarea in vigoare a noii legi a Educatiei si ca, indiferent de situatie, anul viitor se va organiza un concurs pentru ocuparea functiilor de directori la unitatile de invatamant din Timis. Popescu spune ca va face demersuri in acest sens si va astepta apoi aprobarea de la Ministerul Educatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cea mai mare parte din posturile „de conducere vacante ale structurilor descentralizate si din administratia locala sunt conduse de interimari…cea mai buna metoda de a avea controlul asupra lor…doar la asta se reduce totul in noua „epoca de aur”

  2. Pedelei au politizat total invatamantul preuniversitar.