Opinia Timisoarei

EXCLUSIV! Fostul sef al Politiei Timis Gheorghe Popescu se considera umilit profesional dupa ce a fost pus de serviciu la poarta institutiei

TIMISOARA. Demis din functie in urma cu aproape un an, in mai 2013, fostul inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu, a ajuns sa fie un om de nadejde la… poarta institutiei pe care a condus-o timp de trei ani..

Mai exact, joi, intre orele 8.00 – 16.00, fostul sef al politistilor timiseni a fost programat de serviciu la poarta inspectoratului, avand printre atributii si insotirea vizitatorilor catre birourile fostilor subalterni.

Ma suna prieteni din toata tara, actuali sau fosti sefi de politie, care ma intreaba daca fac parte din tabloul cu fostii comandanti ai Politiei Timis sau sunt cu plutonierii de la poarta! Ce sa le raspund, astea-s vremurile, le-om duce toate! Eu, cand am fost sef de inspectorat, la desfiintarea Serviciului Cercetari Penale, l-am trimis acasa pe comisarul sef Cornel Peti, care conducea Serviciul Cazier, pentru a-i da functia domnului Sorin Munteanu, actualul sef de inspectorat. Puteam sa-l trimit, undeva, in judet, dar am procedat altfel si toate astea se uita… Astept sa se termine procesul meu si, chiar daca ar trebui sa revin, sa preiau functia de sef de inspectorat, am atata demnitate incat sa vin, sa-mi iau salariile retroactive si sa plec”, a declarat, de la poarta inspectoratului, pentru opiniatimisoarei.ro fostul comandant Gheorghe Popescu.

Totusi, in ciuda aparentei de pedeapsa a acestei programari de serviciu la poarta, actualul sef al IPJ Timis, comisarul sef Sorin Muntean, ne-a lamurit ca fiecare ofiter superior face de serviciu la poarta prin rotatie.

Extraordinar, acuma daca un ofiter superior face de serviciu la poarta inseamna ca-i vorba despre o pedeapsa!? Incredibil cum sunt percepute lucrurile! Vreau sa va spun ca exista o planificare si fiecare ofiter superior, specialist unu sau doi, face de serviciu la poarta, cu agentii, prin rotatie! Le vine randul o data la sase luni, o zi, de la 8 la 16, nu 24 de ore cum fac agentii! Ce-i rau in asta? Toti au trecut pe la poarta, inclusiv femeile, si nu cred ca au resimtit-o ca pe o pedeapsa!”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro comisarul sef Sorin Muntean.

Intrebat cum vede aceasta situatie Sindicatul Politistilor Timis, comisarul sef Doinel Malcoci spune ca Gheorghe Popescu este primul fost sef de inspectorat care este programat de serviciu la poarta.

Este inuman! Este vorba, totusi, de fostul sef al institutiei, care are fotografia la panoul de onoare de la etajul I! Cine a facut planificarile astea ar fi trebuit sa se gandeasca ca, pana mai ieri, Gheorghe Popescu avea program de audiente si primea in biroul sau pe orice timisean care avea ceva de reclamat la adresa Politiei, iar acum este in postura de a conduce petentii de la poarta catre birourile sefilor cu audiente… Nu-i corect!„, crede Doinel Malcoci.

Pe de alta parte, aparatoarea in justitie a fostului comandant al IPJ Timis, avocata Carmen Obarsanu, este de parere ca cei care au planificat un ofiter specialist unu la poarta institutiei au facut un abuz!

Nu este posibil ca un ofiter specialist unu sa fie trimis cu agentii la poarta. E un abuz, o incercare de umilire, pentru care am putea face chiar si o plangere penala! Totusi, avem mari sanse sa castigam procesul in care am contestat demiterea abuziva, din 8 mai 2013, iar comisarul Gheorghe Popescu s-ar putea intoarce pe fosta functie, cea de inspector sef. Lucrurile se vor indrepta atunci…”, ne-a declarat Carmen Obarsanu, revoltata ca, in instanta, nu i se permite accesul la actele demiterii.

Fondul s-a terminat, iar eu nu am avut acces la documentele demiterii. Toate au fost secretizate, iar avocatul nu are certificare ornis si, in consecinta, nu le poate studia. Se ascunde faptul ca acele acte au fost puse in aplicare, inainte de a fi inregistrate! In aceste conditii, cum sa-mi fac apararea?”, se intreaba retoric avocata fostului sef de inspectorat.

Sa mai spunem ca comisarul sef Gheorghe Popescu a condus IPJ Timis in perioada 20 mai 2010 – 8 mai 2013. A fost demis printr-un act emis de IGPR si inregistrat cu data de 9 mai 2013. In cazul in care va castiga procesul de la Tribunalul Timis, va reveni pe functia de inspector sef si va incasa retroactiv toate salariile restante de la data pierderii  functiei…

Exit mobile version