Opinia Timisoarei

EXCLUSIV! DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Nicusor Miut, directorul Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva mai multor functionari publici din Primaria Timisoara, in special de la Directia Patrimoniu, acuzati de implicarea in activitati infractionale care au dus la prejudicierea bugetului local cu peste 200.000 de euro.

Printre cei acuzati de procurorii DNA se regasesc directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, si seful Biroului Spatii si Terenuri, Marius Voicu.

Obiectul anchetei demarate de DNA inca din primavara acestui an, il constituie terenul pe care se afla baza sportiva si de agrement „Heaven”, care a fost inchiriata omului de afaceri Dorin Epure la un pret derizoriu, de doar 2.500 de lei pe luna, majorat ulterior din cauza inflatiei pâna la 5.000 de lei pe luna.

Mai mult, Primaria a perceput chirie doar pe 3.200 de metri patrati, in conditiile in care suprafata reala de teren pe care se afla clubul, restaurantul si strandul din zona Stadion este de 15.000 de metri patrati.

Desi contractul de inchiriere a expirat la sfârsitul anului 2009, chiriasul Dorin Epure a solicitat prelungirea acestuia pe motiv ca are nevoie de timp pentru a-si recupera investitia de aproape 2 milioane de euro.

Directorul de la Patrimoniu, Constantin Niculor Miut considera ca nu are nimic de ascuns si spune ca a luat act de decizia celor de la DNA si ca va spune tot ce stie despre acest caz: „Este real, am fost anuntati de DNA Timisoara ca s-a inceput urmarirea penala in acest dosar, in care sunt cercetati mai multi functionari din Primarie. Asta e, ne vom prezenta pentru a spune ce stim. Din câte cunosc eu, domnul secretar Ioan Cojocari nu este cercetat in acest caz”, a spus directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut.

Trebuie sa mai spunem ca Primaria Timisoara a intrat in posesia celor 15.000 de metri patrati de teren in anul 2001, cand i-a achizitionat de la fostul proprietar SC ICM SA Timis. Pretul tranzactiei a fost de 3,5 miliarde de lei vechi. Semnatarii acelui contract de vânzare-cumparare din partea ICM, directorii Mihail Panaitescu si Ion Terescu, au fost condamnati ulterior la câte cinci ani de inchisoare, pentru comiterea mai multor infractiuni de fals, abuz in serviciu si evaziune fiscala.

Mai exact, au cerut ca reprezentantii Primariei sa vireze banii in contul unei firme capusa, nu in cel al ICM. inca de atunci, au existat unele semne de intrebare privind virarea banilor de catre Primarie intr-un cont fantoma si nu in contul corect al societatii al carei bun s-a vândut…

Exit mobile version