Noutati :

EXCLUSIV! Consilierul local Petrica Folica a fost exclus din PPDD Timis, dupa ce a tradat la sedinta in care se transa soarta viceprimarului

6 iunie, 2014 - 06:24 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
6

TIMISOARA. Incep sa cada capete in urma sedintei de Consiliu Local de vineri in care urma sa se decida schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu si numirea pe acest post a taranistului Bogdan Herzog. PPDD Timis a decis excluderea lui Petrica Folica.

Folica s-a facut vinovat de faptul ca in momentul in care s-a votat eliberarea din functie a liberalului Dan Diaconu, a parasit sala de sedinte si nu a votat. In cazul in care acesta vota, Diaconu ar fi fost schimbat din functie.

L-am exclus din partid pe Petrica Folica, am convocat Biroul Local si a fost exclus cu unanimitate. Va trebui sa paraseasca si Consiliul Local. Din punctul nostru de vedere mergem pe linia pe care am pornit. Motivul excluderii e nerespectarea statutului, a regulilor interne si a disciplinei de partid„, a declarat Florian Zanfir, presedintele interimar al PPDD Timis.

Intrebat care a fost motivul invocat de Folica si pentru care a parasit sala de sedinte in momentul votului, Zanfir a spus: „A parasit sala pentru ca Herzog e pro-rus si el (Petrica Folica) este anti-rus, acesta a fost motivul invocat”.

In locul lui petrica Folica va veni in Consiliul Local urmatorul pe lista, Florentin Moghelitchi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Petrica Folica a votat pentru timisoara cand psd-sti au vrut sa ia sediu pe 100 de mii de euro el valorand 600 de mii. acelasi psd care acu la pus pe Florian Zanfir vice la consiliu local ! traiasca pcr ! traiasca iliescu

 2. Respect dle Folica! Esti un exemplu pt multi poiliticieni!

  • Felicitari !!!

 3. Poate să ne arate dl. Florian Zanfir unde este scrisă în Statutul PP-DD obligaţia ca un consilier local PP-DD, ales prin vot democratic de către timişoreni, să voteze demiterea viceprimarului Diaconu şi alegerea tov. Bogdan Herzog?

  Astăzi, în timpul şedinţei de consiliu local al municipiului Timişoara, PSD a pus în discuţie alegerea altui viceprimar. Domnul Bogdan Herzog este consilierul susţinut de către PSD pentru funcţia de viceprimar.
  În timpul şedinţei am luat la cunoştinţă despre opiniile pro-ruse, zeflemitoare la adresa Uniunii europene şi jignitoare faţă de România ale lui Bogdan Herzog pe care le-a exprimat în articolele sale din publicaţia „Vocea Rusiei”.
  Am fost surprins neplăcut de orientarea rusofilă a domnului Bogdan Herzog care elogiază politica actuală expansionistă a Rusei, exprimă opinii orientate împotriva Uniunii europene şi anti-americane.
  Sunt revoltat de faptul că o persoană cu astfel de orientări, colaborator al “Vocii Rusiei”, este propusă viceprimar al Timişoarei, oraş martir, în care oamenii şi-au dat viaţa în 1989 pentru ca noi să trăim în democraţie. Personal, consider că nu este potrivit pentru funcţia de viceprimar al oraşului Timişoara, pentru că timişorenii îşi doresc să trăiască într-o democraţie reală, nu reîntoarcerea în sfera de influenţă a Rusiei, pe care am trăit-o până în 1989, în timpul dictaturii comuniste.
  În condiţiile în care România a aderat la principiile democratice ale Uniunii Europene şi securitatea de stat este asigurată de apartenenţa la NATO, personal nu pot susţine un rusofil pentru funcţia de viceprimar al Timişoarei, pentru că înainte de toate sunt român. Am respectat jurământul de credinţă faţă de patria România şi voi continua să îl respect.
  Chiar dacă sunt consilier local PP-DD şi a existat un protocol de colaborare între PP-DD şi PSD, am decis să mă retrag din şedinţa în care s-a propus alegerea “ţărănistului” Bogdan Herzog ca viceprimar. Din păcate aceeaşi Rusie cu politici expansioniste pe care domnul Herzog o elogiază, este cea care a instaurat în România dictatura comunistă care a întemniţat şi ucis elita Partidului Naţional Ţărănist în frunte cu Iuliu Maniu.
  Mulţumesc tuturor celor cetăţenilor care cred în principiile democraţiei şi mi-au adresat mesaje de susţinere şi simpatie.
  După numeroasele mesajele de susţinere primite de la cetăţeni şi media, domnul Florian Zanfir- preşedinte interimar al PP-DD Timişoara, preşedinte interimar al PP-DD Timişoara şi secretar executiv al PP-DD Timiş, a luat următoarea atitudine, citez: “L-am exclus din partid pe Petrica Folica, am convocat Biroul Local si a fost exclus cu unanimitate. Va trebui sa paraseasca si Consiliul Local. Din punctul nostru de vedere mergem pe linia pe care am pornit. Motivul excluderii e nerespectarea statutului, a regulilor interne si a disciplinei de partid“. (sursa http://www.opiniatimisoarei.ro)
  Membrii Biroului executiv interimar al PP-DD Timişoara, în frunte cu dl. Florian Zanfir, au fost numiţi, nu aleşi democratic de către membri organizaţiei. Aceştia nu s-au afirmat prin nici o acţiune în interesul timişorenilor şi nici în promovarea PP-DD. Domnul Florian Zanfir a candidat pentru funcţia de deputat în colegiul 3 la alegerile parlamentare din mai 2014 şi în urma campaniei electorale “desfăşurate” a obţinut minusculul număr de 527 de voturi într-un colegiu în care PP-DD are mii de membri şi în plus numeroşi simpatizanţi (care însă în ziua votului nu ştiau cine este Florian Zanfir). Funcţia de deputat în colegiul 3 a fost câştigată de candidatul PSD. Nu cumva în urma campaniei sale electorale “sublime, dar care a lipsit cu desăvârşire” dl. Florian Zanfir a fost recompensat de către PSD cu funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş?
  Poate să ne arate Dl. Florian Zanfir unde este scris în Statutul PP-DD obligaţia ca un consilier local PP-DD, ales prin vot democratic de către timişoreni, să voteze demiterea viceprimarului Diaconu şi alegerea tov. Bogdan Herzog?

 4. Membrii Biroului executiv interimar al PP-DD Timişoara,interimari dar cu drepturi depline.Domnule Folica ! in toate partidele din lumea aceasta exista o disciplina de partid .Faptul ca nu te supui majoritatii si hotararilor oricarui partid ,atrage dupa sine sanctiuni,care pot duce pana la demitere.Daca nu vrei sa respecti hotararile unui partid ,poti opta pentru a candida independent.Daca in 2014 mai crede cineva ca Romania poate sa ia drumul catre est ,mai cu seama un politician ,inseamna ca ori nu-i intreg la minte ori rau intentionat in discurs .Romania este membru UE si NATO .In legatura cu alegerile din 25 mai ac v-as intreba :cum ati reusit ca in perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare si alegerile din colegiul 3 deputati sa nu veniti macar o ora pentru a sustine PPDD?.Adica inteleg ca prin neprezenta dumneavoastra ati facut campanie PPDD-ului ,altii care au fost zi de zi facand campanie ,de fapt nu faceau campanie.

 5. Adi,jos palaria in fata ta.un comentariu scurt si la obiect.iar dumneata domnule Folica ai dat dovada de imoralitate si in sedinta BPJ a PP-DD cand domnul Adrian Diaconu a venit sa isi explice in fata fostilor colegi demisia,{un gest de apreciat dealtfel},iar dumneata ai avut tupeul sa il caracteruzezi drept las,iar tov.asa zis senator imediat a sarit sa preia el interimatul crezand ca daca a ajuns senator{pe munca si bani altora}e cel mai in masura sa preia o functie in conducerea partidului.RUSINE….