EXCLUSIV: 2 candidati la examenul de intrare in Baroul Timis, eliminati din concurs dupa ce au fost prinsi copiind prin handsfree

Vigilenta maxima din partea supraveghetorilor la examenul pentru primirea in profesia de avocat, sesiunea noiembrie 2010, organizat in aceste zile de conducerea Baroului Timis. La scurt timp dupa inceperea examenului doi candidati au fost eliminati din amfiteatrele Facultatii de Drept, unde este in plina desfasurare examenul scris la Drept Civil. Cei doi au fost prinsi copiind cu handsfree-uri cu transmisie prin bluetooth. „Doi candidati au fost prinsi copiind cu mijloace audio cu transmisie de la distanta si au fost eliminati din examen. Vreau sa va spun ca s-au luat masuri drastice de securitate a verificarii cunostintelor si suntem convinsi ca niciun candidat nu va obtine note de trece prin frauda”, ne-a declarat presedintele Comisiei de examinare, av. Lazar Gruneantu. Ca si anul trecut, in fiecare sala exista aparate speciale de tip radar care detecteaza orice transmisie audio neautorizata. Examenul pentru primirea in profesia de avocat se desfasoara in perioada 10 - 14 noiembrie, iar cei 149 de absolventi ai facultatilor de drept inscrisi la concurs trebuie sa sustina nu mai putin de cinci examene. Este vorba despre Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal. Rezultatele vor fi afisate saptamana viitoare. Pentru a fi primit in Baroul Timis, ca avocat stagiar pe langa un maestru, candidatul trebuie sa obtina minim nota 6 la fiecare examen, iar media generala sa fie peste 7. La ultima sesiune de examen pentru primirea in profesia de avocat, organizata in luna februarie, la Sibiu, din cei 48 de candidati din judetul Timis doar 8 au reusit sa obtina medii peste 7 si, priun urmare, sa fie primiti in aceasta profesie.

Vigilenta maxima din partea supraveghetorilor la examenul pentru primirea in profesia de avocat, sesiunea noiembrie 2010, organizat in aceste zile de conducerea Baroului Timis.

La scurt timp dupa inceperea examenului doi candidati au fost eliminati din amfiteatrele Facultatii de Drept, unde este in plina desfasurare examenul scris la Drept Civil. Cei doi au fost prinsi copiind cu handsfree-uri cu transmisie prin bluetooth.

„Doi candidati au fost prinsi copiind cu mijloace audio cu transmisie de la distanta si au fost eliminati din examen. Vreau sa va spun ca s-au luat masuri drastice de securitate a verificarii cunostintelor si suntem convinsi ca niciun candidat nu va obtine note de trece prin frauda”, ne-a declarat presedintele Comisiei de examinare, av. Lazar Gruneantu.

Ca si anul trecut, in fiecare sala exista aparate speciale de tip radar care detecteaza orice transmisie audio neautorizata. Examenul pentru primirea in profesia de avocat se desfasoara in perioada 10 – 14 noiembrie, iar cei 149 de absolventi ai facultatilor de drept inscrisi la concurs trebuie sa sustina nu mai putin de cinci examene. Este vorba despre Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal.

Rezultatele vor fi afisate saptamana viitoare. Pentru a fi primit in Baroul Timis, ca avocat stagiar pe langa un maestru, candidatul trebuie sa obtina minim nota 6 la fiecare examen, iar media generala sa fie peste 7. La ultima sesiune de examen pentru primirea in profesia de avocat, organizata in luna februarie, la Sibiu, din cei 48 de candidati din judetul Timis doar 8 au reusit sa obtina medii peste 7 si, priun urmare, sa fie primiti in aceasta profesie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tehnologia asta de virf DEJA arata ca multimea de absolventi ai facultatilor de drept(PESTE 10ooo pe tara)NU este suficient pregatita pentru niste procese….dar de ce procese putem vorbi la o justitie ATIT de ,,nevinovata”??!!Cocoana a scapat,4 CASE este NUP sau mai prinde o infatisare…Vintu la marea escrocherie FNI a scapat,ceea ce se petrece acum este DOAR pentru o bulina rosie de la UE…COZMA a fost o unealta a mineriadelor-adevaratul vinovat ILIESCU imbatrineste frumos imbicsit de singele unor nevinovati(20 martie 1990 la Tirgu Mures a disparut dar nu s-a uitat…)Justitia romana este condusa de SACALI,niciodata nu vom afla CINE conduce din umbra tara… acei absolventi care au tocat averile parintilor,si NU s-au tinut de carte ar trebui sa treaca la munci agricole,au crezut ca dupa cei 3 ani de practica in barou(iar cu cheltuieli semnificative) pot umbla cu ocaua mare,ca cea mica nu ar mai fi la moda??