Noutati :

Excelenta Sa Mahbouba Chebbi Guiga, ambasadorul Tunisiei in Romania, la Timisoara: ‘Tunisia e o destinatie turistica sigura!’

12 aprilie, 2013 - 01:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Aflat la Timisoara cu ocazia Zilei Nationale a Republicii Tunisiene, ambasadorul acestei tari in Romania cere autoritatilor romane sa revizuiasca nivelul de alerta prezentat pe siteul Ministerului Afacerilor Externe cu privire la Tunisia ca destinatie turistica. In prezent responsabilii din MAE au catalogat Republica Tunisia ca fiind o destinatie potential periculoasa.

Cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Tunisia sunt sfatuiti sa manifeste atentie sporita in locurile publice. In prezent este instituita starea de urgenta pe intreg teritoriul Tunisiei. Situatia politica din Tunisia este tensionata. Exista posibilitatea introducerii unor restrictii de circulatie pe timpul noptii in diferite localitati, inclusiv in capitala. Se recomanda evitarea deplasarilor in zonele de sud-est şi vest, respectiv zonele de frontiera cu Libia si Algeria. Exista riscul inchiderii unor puncte de frontiera, in special cele cu Libia. Orice deplasare in sudul saharian este ferm descurajata. In guvernoratele Gafsa, Kasserine şi Sidi Bouzid au loc frecvent mişcari de protest care pot degenera in violente stradale„, se arata in avertizarea de pe site-ul MAE.

De partea cealalta, reprezentantii diplomatiei Republicii Tunisiene arata ca in ultimii doi ani nu s-a inregistrat niciun eveniment neplacut care sa implice turisti straini pe teritoriul Tunisiei.

Cerem guvernului Romaniei sa ia masuri pentru ca sunt prezentate avertizari care nu sunt intotdeauna corecte. Turismul e foarte important pentru Tunisia, o parte importanta a economiei Tunisiei se bazeaza pe veniturile din turism. Anul acesta sarbatorim 2 ani de la Revolutia din Tunisia. Vreau sa precizez foarte clar ca Tunisia  a ales un drum ireversibil spre democratie. Situatia politica s-a imbunatatit simtitor . Au avut loc anumite manifestatii, dar acestea s-au linistit in prezent. Chiar si in conditiile in care au avut loc manifestatii, nu au fost raportat nici un incident. Tunisia este o destinatie turistica sigura!„, a declarat Excelenta Sa Mahbouba Chebbi Guiga, ambasadorul  Republicii Tunisiene in Romania.

Tunisia a fost ani la randul una dintre cele mai cautate destinatii turistice de catre timisoreni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...