Examinare din doi in doi ani pentru elevii romani! Asta impune noua Lege a Educatiei

Din examen in examen. Asta-i asteapta pe copii daca proiectul legii educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea va intra in vigoare. Cam din doi in doi ani ani elevii vor fi testati incepind de la terminarea gradinitei si pana la liceu. Noul tip de examinare nu este nici pe placul elevilor nici al profesorilor. Prima evaluare se face la sase ani. La sfarsitul clasei pregatitoare, invatatoarea verifica daca copilul sta bine cu emotiile si gandirea, dar si daca are aptitudini pentru invatare. La finalul clasei a doua vine a doua testare: el trebuie sa demonstreze ca stie sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca. Profesorii spun ca e cam mult pentru un copil de opt ani. Ultima evaluare de la gimnaziu se face in clasa a noua. O testare de tip international. La ultima evaluare de acest gen, 60% dintre elevii romani au demonstrat ca nu stiu sa citeasca un text la prima vedere. Rezultatele acestor evaluari se trec in portofoliul educational al elevului si va conta la admiterea la liceu in proportie de 70%. Din 2013, admiterea la liceu se face in functie de cererile elevilor. Daca numarul de candidati depaseste numarul de elevi, admiterea se face pe baza de portofoliu. Daca e concurenta va fi mare, liceul organizeaza examen de evaluare. Ultimul examen, bacalaureatul se modifica si el din 2012. Patru probe de competente: romana, 2 limbi straine si calculator si trei probe scrise. Sursa: www.antena3.ro


CITESTE SI:

Din examen in examen. Asta-i asteapta pe copii daca proiectul legii educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea va intra in vigoare. Cam din doi in doi ani ani elevii vor fi testati incepind de la terminarea gradinitei si pana la liceu. Noul tip de examinare nu este nici pe placul elevilor nici al profesorilor. Prima evaluare se face la sase ani. La sfarsitul clasei pregatitoare, invatatoarea verifica daca copilul sta bine cu emotiile si gandirea, dar si daca are aptitudini pentru invatare.

La finalul clasei a doua vine a doua testare: el trebuie sa demonstreze ca stie sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca. Profesorii spun ca e cam mult pentru un copil de opt ani. Ultima evaluare de la gimnaziu se face in clasa a noua. O testare de tip international. La ultima evaluare de acest gen, 60% dintre elevii romani au demonstrat ca nu stiu sa citeasca un text la prima vedere. Rezultatele acestor evaluari se trec in portofoliul educational al elevului si va conta la admiterea la liceu in proportie de 70%.

Din 2013, admiterea la liceu se face in functie de cererile elevilor. Daca numarul de candidati depaseste numarul de elevi, admiterea se face pe baza de portofoliu.

Daca e concurenta va fi mare, liceul organizeaza examen de evaluare. Ultimul examen, bacalaureatul se modifica si el din 2012. Patru probe de competente: romana, 2 limbi straine si calculator si trei probe scrise.

Sursa: www.antena3.ro


CITESTE SI:

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.