Noutati :

Examenul pentru permis va fi mai usor: viitorii soferi care pica traseul pot repeta proba fara sa mai dea ‘sala’

18 martie, 2013 - 06:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Veste buna pentru viitorii soferi! Proba practica pentru obtinerea permisului va putea fi sustinuta din nou, in caz de esec, fara a mai repeta proba teoretica. O conditie este doar: candidatii trebuie sa faca 6 ore de pregatire intre examene. Cel putin asa spune un proiect pus in dezbatere publica, luni, de Ministerul Afacerilor Interne.

Proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere se afla in dezbatere publica timp de 10 zile.

Potrivit MAI, initiativa intregeste procedura de examinare in vederea obtinerii permisului de conducere cu reglementari vizând examinarea candidatilor la obtinerea permisului de conducere din categoria AM (mopede), ca urmare a includerii acestora in categoria autovehiculelor, respectiv procedura de examinare in traseu a conducatorilor de vehicule din categoria A, A1, si A2.

Astfel, promovarea probei teoretice (calificativul „admis”) permite sustinerea succesiva a probei practice pentru o perioada de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica, prevede proiectul.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vad si eu ceva bun in Romania , era un chin sa tot dai examene scrise dupa ce pikai orashul , in Europa e la fel puteti sa va documentati