Noutati :

Examenul de suplinire in Timis: multi profesori nemultumiti ca posturile afisate pe liste nu mai sunt disponibile la sedinta publica

24 august, 2011 - 10:57 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Nemultumire in randul dascalilor din Timis care doresc sa ocupe un post de profesor la sedinta publica de suplinire. Profesorii acuza ca multe ore dispar pe drumul de la listele cu locurile disponibile afisate la ISJ la sedinta publica.

„Eu am concurat la titularizare pentru un post la filosofie. Am obtinut 9.05, dar n-au fost catedre libere. Pentru suplinire erau niste ore la Colegiul National Banatean, dar cand am ajuns la sedinta de suplinire, am aflat ca orele nu mai sunt diponibile. Unde au disparut?”, intreaba una dintre profesoarele prezente la sedinta publica.

Nici in sala de la Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, unul din cele doua centre de repartizare din Timis, atmosfera nu a fost una relaxata. Candidati care au obtinut medii peste 9 s-au ales cu cate 2 ore la o scoala, 3 la alta. E vorba despre discipline cu ore putine pe saptamana la o clasa, unde pe liste sunt disponibile multe fractiuni de catedra la scolile din judet.

„Este vorba despre o reactualizare a incadrarilor. Am pornit de la faptul ca nu s-au realizat anumite clase, iar noi am cerut unitatilor de invatamant o reactualizare a orelor libere. Probabil de acolo au intervenit unele modificari”, a explicat Fracnisc Halasz, inspector scolar general adjunct, situatiile in care orle de pe liste nu corespund in totalitate cu cele de la sedinta publica.

Sedintele publice de repartizare a normelor scoase la suplinire se desfasoara de miercuri pana vineri, 26 august. Peste 1.300 de candidati concureaza pe 900 de catedre complete si tot atatea fractiuni de posturi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...