Noutati :

Examen de rezidentiat cu lesin la Universitatea de Medicina din Timisoara! Cat de greu a fost testul grila?

23 noiembrie, 2014 - 04:44 PM
Autor: Radu Trifan      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Au fost emotii foarte mari pentru candidatii veniti din patru judete din vestul tarii, sa sustina examenul de rezidentiat la Timisoara. Atat de mari incat uneia dintre mediciniste i s-a facut rau si a lesinat in timpul probei.

Medicinistii s-au prezentat la Universitatea de Medicina si Farmacie inca de dimineata, incurajati fiind de faptul ca anul acesta concurenta este mai mica decat in anii trecuti. Proba propriu-zisa a debutat la ora 10.00 si a durat 4 ore.

La orele 14.00, in fata intrarii se adunasera zeci de parinti, bunici, prieteni ai candidatilor, dornici sa vada cum s-au descurcat. Emotiile au fost foarte mari. „Am venit sa o sustin pe fata mea. Am emotii mai mari decat ea, abia daca am inchis ochii azi noapte. Este un moment foarte important pentru cariera ei si am facut sacrificii foarte mari sa ajunga pana aici”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro una dintre mame.

Cu jumatate de ora inainte de finalizarea concursului, cei mai increzatori dintre candidati au inceput sa iasa din sala. „Jumatate din intrebari mi s-au parut chiar foarte simple. Cealalta jumatate au fost foarte grele. Nu stiu sa spun cat de bine  am raspuns, eu sper sa iau punctaj mare”, ne-a spus unul dintre el. „Unele intrebari au fost mai grele, altele mai usoare. Din programa au fost unele formulari mai dubioase, dar nu pot sa spun ca erau capacana. Concurenta a fost asa si-asa. In functie de nota sa vedem unde merg”, a spus un altul.

O alta tanara ii contrazice: „N-a fost chiar asa de usor. Plus ca au fost unele intrebari interpretabile. Nu stiu ce nota o sa iau, am emotii”.

Intrebati daca au de gand sa plece din tara, marea majoritate au spus ca nu exclud aceasta ipoteza. „Sa vedem ce se intampla de acum incolo. La inceput voi incerca aici in Romania iar daca nu merge, nu exclud sa plec in strainatate”, ne-a spus unul dintre viitroi medici.

Daca anii trecuti examenul a iesit cu scandal din cauza modului in care au fost redactate grilele de examen, anul acesta organizatorii spun ca nu au existat probleme.  Organizatorii dau asigurari ca grilele au fost corecte, ca nu s-au inregistrat contestatii fata de ele si nici devieri de la bibliografie. In plus, Universitatea da asigurari ca nu exista posibilitati de frauda, grila fiind scanata de un IT-ist din comisie, cu 3 martori dintre contra-candidati.

„Universitatea de Medicina si Medicina „Victor Babes” din Timisoara a organizat concurs de rezidentiat pentru patru judete: Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara. Locurile scoase la concurs au fost pe cele trei facultati: Medicina generala – 470 de candidati pe 457 de locuri, Medicina dentara – 150 de candidati pe 55 de locuri, cu un absent, Farmacie – 25 de candidati pe patru locuri, din care doi nu s-au prezentat. Organizarea a fost buna, candidatii au venit la oras stabilita si totul a decurs bine”, a declarat prof. dr. Andrei Motoc, director al Departamentui Marketing, PR si Consiliere al UMF.

„Am avut un singur incident, o candidata care a lesinat, dar, dupa cum vedeti, in spate se afla si ambulanta, noi permanent am avut tot ce trebuie la dispozitie. A incercat sa continue dar pana la urma a renuntat. Conform regulii, cine iese in primele trei ore, indiferent de motiv, se considera retras”, a mai spus profesorul Motoc.

Colegele fetei spun ca au vazut ca i s-a facut rau, s-a ingalbenit toata si a lesinat. „A fost extrem de agitata, i-am spus sa se calmeze ca o sa fie bine, dar era foarte stresata. Apoi am vazut ca a lesinat”, poveste una dintre colege.

In urmatoarele doua zile, candidatii nemultumiti de rezultate obtinute mai au timp sa depuna contestatii, urmand ca apoi sa se afiseze rezultatele definitive. Repartizarea este programata pentru duminica viitoare, 30 noiembrie 2014.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. radu trifan cum poti fi atit de puieril in a relata !!? ai facut talamos balmos !! un ghiveci !
    saraci de voi !! cum dumnezeu puteti sa va cosiderati., imi este jena sa spun ziarist !!