Evenimentul care va aduce sfarsitul omenirii? Anuntul tulburator facut de un cercetator te va pune pe ganduri

Sfarsitul lumii sau cel putin al civilizatiei, asa cum o stim acum, este o tema care ii ingrijoreaza pe multi. De la un razboi devastator, la impactul cu un corp cosmic sau o molima cumplita, multe sunt scenariile posibile pentru Apocalipsa.

Dintre posibilitati nu lipseste nici cea in care robotii, deveniti prea inteligenti, preiau controlul omenirii. Tema, indelung dezbatuta, a fost folosita ca subiect al unor filme celebre.

Un cunoscut specialist in inteligenta artificiala ne spune ce crede el ca se va intampla in viitorii ani, scrie yoda.ro

Seful departamentului de cercetare de la Microsoft, Eric Horvitz, crede ca inteligenta artificiala va pune probleme ne datura legala, etica si psihologica, pe masura ce devine mai sofisticata. El a prezis, totusi, ca nu ar trebui sa ne temem ca robotii vor anihila rasa umana.

Horvitz crede ca oamenii nu vor pierde controlul si ca vom avea o multime de beneficii datorita robotilor destepti. Acestia ar urma sa influenteze stiinta, educatia, economia, dar si viata de zi cu zi. Insa oamenii trebuie sa aiba grija, sa isi ia toate masurile de precautie pentru a se asigura ca robotii vor raspunde in modul dorit chiar si in situatii imprevizibile, spune cercetatorul de la Microsoft.

Pe de alta parte, Stephen Hawking a vorbit luna trecuta despre inteligenta artificiala cu ingrijorare. Astrofizicianul crede ca robotii vor ajunge sa aiba constiinta si sa suprime umanitatea. „Cred ca dezvoltarea completa a inteligentei artificiale ar putea duce la sfarsitul rasei umane”, a declarat el.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...