Evenimentele saptamanii la CCIAT : Povesti de succes si lansare de produs

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara a organizat conferinta de incheiere a proiectului eco-design  cu seminarul „Protectia mediului si sustenabilitate prin eco-design” – povesti de succes ale firmelor implicate in proiect.

Proiectul s-a adresat firmelor, asociatiilor de firme si clusterelor care ambaleaza sau produc ambalaje; produc, asambleaza si / sau comercializeaza echipamente de produs ambalaje; imprima ambalaje; produc adezivi, chimicale, fluide de imprimerie pentru ambalaje; produc, vand sau distribuie orice produs care necesita ambalare pentru a fi distribuit sau vandut.

Beneficiile proiectului asupra firmelor constau in obtinerea de produse optimizate prin reducerea costurilor cu energia, deseurile si materiile prime, imbunatatirea impactului produselor asupra mediului, obtinerea unor prototipuri sau concepte vizuale ale ambalajelor, promovarea tehnologiilor si produselor care utilizeaza in mod eficient resursele.

CCIAT, in calitate de partener al proiectului, a realizat actiuni de constientizare cu privire la importanta eco-design-ului, precum  si workshop-uri tematice pentru sute de firme din regiune. Experti eco-design de la Centrul de eco-design al Universitatii din Viena si experti ai CCIAT au instruit un numar peste 150 de firme cu privire la avantajele utilizarii eco-design-ului si metodele specifice de aplicare a acestuia in procesul de productie sau ambalare. De asemenea, aproape 100 de firme timisene au fost auditate in ceea ce priveste amprenta de carbon cu software specific, iar mai multe firme firme au participat la o vizita de documentare la Belgrad.

Joi, intre orele 10.00-12.00, in  Sala CEDO va avea loc o lansare produs: „Produs compozit din spuma rigida de poliuretan”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.