Noutati :

Evenimentele multe si variate, reteta sigura a succesului in atragerea de turisti in Timis

22 mai, 2017 - 03:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: TURISM
0

TIMISOARA. Desi nu are munti inalti, partii de schi, nici plaje intinse la malul marii, Timisul este unul dintre judetele fruntase in ceea ce priveste atragerea turistilor de eveniment.

CITESTE SI: Cel mai mare festival de zmeie din Estul Europei, la Timisoara! Vezi programul! 

Tocmai din acest motiv, specialistii din domeniul turismului, dar si reprezentantii institutiilor din judet se intalnesc periodic, pentru a gasi noi solutii si pentru a pune la punct noi evenimente care pot atrage un numar mai mare de turisti in judet.

„Ne adunam specialisti din acest domeniu, din institutiile publice, tocmai ca sa promovam turismul de eveniment. Avem turisti de eveniment, care vin in judetul nostru, interesul pentru acest tip de turism este in crestere, insa trebuie foarte multa promovare si ne ocupam de acest lucru. Noi, ca agentii de turism, mergem la targuri, promovam Romania si judetul Timis si speram ca cererea pentru turismul de eveniment sa creasca”, a spus Gabriela Petcana, reprezentantul Agentiei de Turism Ultramarin din Timisoara.

Zilele Lacului Surduc este unul dintre evenimentele de turism care deja este cunoscut turistilor din vestul tarii, care a ajuns deja la a treia editie.

CITESTE SI: La Timisoara ca la New York sau Chicago! Tren pe estacada, mii de locuri de parcare si sosea lata de 56 de metri. Cine propune acest proiect incredibil? FOTO! 

„Zilele Lacului Surduc este un eveniment care anul acesta se afla la a treia editie si care s-a dezvoltat treptat si care anul acesta vizeaza ca si target tinerii, pentru ca acestia sunt cei care sunt dispusi sa stea si in corturi. Avem evenimente de tot felul, concursuri, demonstratii aeriene. Am vizat in primul rand judetul Timis, ca persoane pe care le asteptam la eveniment, dar avem invitati si din Serbia. Anul acesta, de la acest eveniment se doreste mult mai mult, dorim sa cream o altfel de identitate. Evenimentul a fost gandit pe doua zile, desi avem atat de multe puncte, incat poate ar fi fost bine sa avem trei zile la dispozitie. Zilele Lacului Surduc vor avea loc in 8-9 iunie. Activitatile sunt deja intocmite, anul acesta, in cadrul evenimentului nostru, se pare ca va exista un show aerian de o mult mai mare amploare, timp de patru ore. Vom avea si un concurs de pescuit pentru copii. Este un exemplu de eveniment care poate sa atraga turistii, este un gen de eveniment prin care incercam sa promovam potentialul acestei zone, care in prezent nu este destul de exploatat”, a spus Delia Barbu, directorul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis.

Specialistii in turism spera ca evenimentele de acest gen sa fie promovate si cu ajutorul voluntarilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...