Noutati :

Evenimentele culturale ale Timisoarei s-au mutat in Iulius Gardens. Foto

29 iulie, 2020 - 03:08 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
4

În această perioadă cu restricții, scena s-a mutat exclusiv în aer liber pentru toate evenimentele culturale. Astfel, ansamblul multifuncțional Iulius Town, care este prezent deja în viața socială și implicat activ în programul cultural al Timișoarei, a devenit pol principal de desfășurare a evenimentelor. Iulius Gardens oferă un spațiu generos, în aer liber, unde poate fi păstrată distanța fizică impusă și unde publicul este deja prezent.

Concertele, piesele de teatru și filmele sunt doar o parte dintre activitățile care au fost scoase din săli și care s-au mutat în Iulius Gardens pentru ca oamenii să se bucure, în continuare, de aceste experiențe. Astfel, cel mai nou parc din oraș, integrat în Iulius Town Timișoara, care a fost inaugurat în vara anului trecut, a devenit locul de întâlnire, de distracție și de relaxare al comunității. Spațiul generos, amenajat cu arbori maturi și vegetație bogată oferă un cadru verde spectaculos, mereu animat și atractiv pentru întreaga familie. Este un veritabil colț de natură, cu acces la carusel venețian, lac și peste 15 terase cu specific internațional, în același loc. Aici, copiii sunt invitați în fiecare duminică la teatru în aer liber, iar propunerile pentru petrecerea timpului liber continuă cu proiecții de cinema, reprezentații de artă stradală, concerte, stand-up comedy și altele.

 

Calitatea vieții cetățenilor unui oraș modern precum Timișoara se raportează și la oferta culturală a orașului respectiv. Pandemia de coronavirus a redus simțitor oferta de evenimente culturale tradiționale – operă, teatru, filarmonică, festivaluri de muzică, vernisaje – în zilele noastre și este cu atât mai lăudabil efortul unor actori importanți din viața urbei de a oferi cetățenilor evenimente în condiții de securitate, adaptate noilor cerințe. Parcul Iulius Gardens oferă un cadru natural deosebit și ne bucurăm să putem oferi aici publicului, în această vară, cu o frecvență săptămânală, mai multe evenimente culturale din sfera cinematografiei, muzicii sau teatrului, pe care Flight Festival le organizează în parteneriat cu Iulius Town”,  a apreciat Ovidiu Megan, co-founder Flight Festival.

De exemplu, fiecare seară din acest weekend este dedicată filmelor în aer liber. Outdoor Flight Cinema se reinstalează în Family Plaza din Iulius Gardens, propunând o rețetă perfectă pentru petrecerea timpului liber: filme, ritmuri antrenante și multă voie bună! Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza invitațiilor obținute online. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului. În schimb, cei mici sunt așteptați la teatru de păpuși, duminică, de la ora 11.oo.

Iulius Town a fost mereu prezent în comunitate, inclusiv ca pol cultural-artistic, iar acum, mai mult ca oricând, este un centru de atracție al orașului în care timișorenii își pot petrece timpul liber.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar de calitatea vietii celor care locuiesc in apropierea mall-ului si trebuie sa suporte zgomot exagerat ca intensitate si durata in fiecare sfarsit de saptamana de a joi pana duminica noaptea?

  2. Mai terminati cu reclama aceasta pe care o tot faceti,un om cu scaun la cap acum pe pandemia asta sta acasa si isi vede de treaba nu se duce in inghesuiala la tot felul de activitati intr o gradina cu nume englezesc parca nu am fi in RO ci in alta tara,inghesuiala si spatiile inchise unde instalatiile de climatizare recircula aerul sint foartr periculoase,nu spun eu asta,ci specialistii epidemologi,iar aceste stabilimente gen mal,in actualele conditii economice si sanitare,care vor dura se pare ce va timp in colo,vor avea o mare problema si efectiv nu au ce face,asa ceva nu a mai fost pe pamint,la marea parte a populatiei singura mare grija este cum vor traversa aceasta perioada din punct de vedere financiar si sanitar,iar molurile sint ultima lor grija.

    • Adevărat, prea multe cuvinte împrumutate din limba engleza. Avem limba noastră, să fim mândri de ea.

  3. Joburi sa fie ca distracția e asigurata