Noutati :

Evenimente de amploare la Timisoara, organizate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Forumul International de Afaceri si Topul Firmelor, aproape de start

17 octombrie, 2019 - 12:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Sunt pe ultima suta de metri pregatirile pentru doua dintre cele mai importante evenimente dedicate mediului de afaceri din Timis. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, la sfarsitul acestei luni, Forumul Intrenational de Afaceri, o premiera in sistemul cameral, dar si Topul Firmelor, ajuns la cea de-a 26-a editie.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in data de 25 octombrie cea de-a 26-a editie a Galei Excelentei in Afaceri – Topul Firmelor din Judetul Timis! Evenimentul a devenit unul de referinta in vestul tarii, fiind cartea de vizita a succesului si performantei in afaceri.

Totodata, cu o zi inainte va avea loc un eveniment in premiera organizat in sistemul cameral romanesc, si anume Forumul international de afaceri. Evenimentul este organizat in contextul misiunilor economice si al vizitelor organizate de CCIA Timis in cursul acestui an in Republica Ceha – la initiativa si invitatia Consiliului Judetean Timis, CCIAT si firmele timisene au participat la un eveniment de promovare a judetului in orasele Praga, Plzen si Karlovy Vary, in Federatia Rusa, la Moscova si Saint Petersburg si in Grecia, la Salonic.

De asemenea, acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor actiuni ofera cadrul institutional adecvat pentru derularea de actiuni comune.

Scopul evenimentului il reprezinta valorificarea oportunitatilor de afaceri si investitii dintre Judetul Timis si aceste tari si regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, cresterea numarului investitiilor straine in judetul Timis si promovarea produselor autohtone pe aceste piete.

Delegatiile straine sunt compuse din reprezentanti ai camerelor de comert partenere din aceste tari si din 40 de companii din toate sectoarele de activitate. Alaturi de firmele romanesti, la Forum vor fi prezente firme din Italia, Serbia si Ungaria.

La sesiunea plenara, au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, ai administratiei publice locale, ai institutiilor si serviciilor deconcentrate care reglementeaza functionarea unei firme in Romania, universitati, corpul diplomatic al tarilor participante acreditat in Romania si al Romaniei in aceste tari.

”De ani de zile promovam produsele autohtone pe pietele externe, de asemenea incercam sa atragem investitii straine si intensificarea schimburilor comerciale. Pentru ca produsele noastre nu sunt pe toate pietele, si asta dorim sa facem inca de la inceputul anului 2019 cand am inceput cu delegatiile care au plecat impreuna cu membrii Camerei sau cu firme in diferite tari care am considerat noi ca ar vrea sa investeasca sau ar vrea sa colaboreze cu mediul de afaceri din Timis. Anul acesta Topul Firmelor, la a 26-a editie este sub semnul internationalizarii pentru ca avem cu o zi inainte acest forum international, premiera in sistemul cameral, format din patru tari, si anume Federatia Rusa, Cehia, Grecia si Romania. La Top, avem ca in fiecare an o crestere la firmele care sunt clasate pe locurile I-III, de asemenea avem premii speciale, cu care ne mandrim, avem antreprenorul anului, avem premii care le dam pentru management, pentru 25 de ani de activitate”, a spus Florica Chirita, directorul executiv al CCIAT.

Organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis pe baza unei metodologii unice si unitare la nivel national, clasamentul pentru anul 2018 reuneste 10.232 firme care au indeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un numar de 31.118 care au depus bilantul contabil pentru exercitiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidentiate 1.814 firme care au reusit sa se claseze pe locurile I, II si III, structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Silvicultura, Pescuit; Constructii; Servicii; Comert; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) si 5 clase de marime.

Totodata, 212 firme a caror perseverenta le-a oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri in Top in ultimii sapte ani sunt distinse cu Trofeul de Excelenta.

Parte integrata a evenimentului, Topul Institutiilor de invatamant Superior consfinteste locul si rolul pe care universitatile timisene le detin in elita invatamantului academic romanesc cat si calitatea comunicarii si colaborarii prin proiecte comune viabile menite cresterii performantelor mediului antreprenorial.

Ca la fiecare editie, CCIA Timis acorda premii si distinctii speciale unor firme, asociatii si institutii pentru momente aniversare si pentru realizari de exceptie in diferite domenii de activitate.

Premiile sunt inmanate de conducerea CCIA Timis, de oficiali ai administratiei publice locale – Prefectul Judetului Timis, Presedintele Consiliului Judetean Timis, Primarul Municipiului Timisoara, de personalitati ale mediului diplomatic si universitar. Topul Firmelor din Judetul Timis reuneste peste 800 de participanti – reprezentanti ai mediului de afaceri, inalti oficiali ai administratiei publice centrale, regionale si locale, diplomati, reprezentanti de marca ai mediului academic, magistrati, asociatii de afaceri si camere de comert din tara si strainatate si colaboratori si parteneri ai CCIA Timis.

Ceremonia este urmata de un dineu si de momente artistice de exceptie.

Notorietatea castigata in peste un sfert de veac si succesul de care se bucura fiecare editie a Galei Excelentei in Afaceri se datoreaza performantei unei intregi echipe, dar si partenerilor evenimentului care aduc plus valoare si confera o identitate specifica.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...