Noutati :

Eveniment premiera in relatiile economice dintre oamenii de afaceri din Timis si cei din Federatia Rusa. Misiune economica a CCIAT, incheiata cu succes

12 iulie, 2019 - 09:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. In perioada 29 iunie – 6 iulie, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a organizat o misiune economica multisectoriala in Federatia Rusa, la Moscova si Saint Petersburg, eveniment premiera in activitatea CCIAT, finalizat cu incheierea unui Memorandum de Colaborare cu Camera de Comert si Industrie Moscova, cu stabilirea unor contacte de afaceri directe intre firmele romanesti si cele rusesti, cu identificarea unor oportunitati si proiecte concrete de cooperare si investitii intre cele doua tari si regiuni.

Din delegatia timiseana, au facut parte oficiali ai administratiei publice locale, ai mediului universitar timisorean, ai Colegiului de Conducere al CCIA Timis.

Forumul de Afaceri care a avut loc la sediul CCI Moscova s-a bucurat de sprijinul Ambasadei Romaniei in Federatia Rusa si de participarea unui numar important de inalti oficiali ai Camerei de Comert Moscova, ai Camerei de Comert a Regiunii Domodedovo, ai Consiliului de Afaceri Rusia-Moldova dar si ai Guvernului Federatiei Ruse.

Acordul de colaborare inter-cameral a fost semnat de Presedintele Executiv al CCIAT, dna Florica CHIRIta, si de Presedintele CCI Moscova, dl. Vladimir PLATANOV, si reprezinta un document care ofera cadrul institutional adecvat pentru dezvoltarea de afaceri bilaterale de succes. La intalnirile B2B, cei 38 de reprezentanti de firme timisene, membre ale CCIAT, au initiat discutii care vor conduce la stabilirea de relatii de afaceri, cu precadere in domeniile: bio-agricultura, cresterea animalelor si prelucrarea produselor derivate, productie si comercializare de produse industriale, medical, constructii, imobiliare – cu respectarea legislatiei in vigoare.

La intalnirea de afaceri de la Saint Petersburg au participat Presedintele si Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie din Saint-Petersburg cat si Consulul Romaniei, dl. Cosmin IONITA. Discutiile au vizat identificarea de potentiali parteneri de afaceri si investitii, interesati de piata romaneasca.

Agenda de lucru convenita de CCIA Timis cu cele doua camere de comert, avand ca suport diplomatic Ambasada Romaniei la Moscova si Consulatul General al Romaniei la Saint-Petersburg, prevede o serie de actiuni de dezvoltare si facilitare a schimburilor comerciale bilaterale si a exporturilor de produse romanesti pe piata din Federatia Rusa. in acest sens, CCIAT a lansat invitatia pentru organizarea la Timisoara, in toamna acestui an, a unui Forum de Afaceri Romano-Rus.

„Sunt deosebit de incantata ca exista o deschidere si un interes real al firmelor si al camerelor de comert din Federatia Rusa, a reprezentantilor Guvernului care au fost prezenti la evenimente, pentru identificarea oportunitatilor de consolidare a cooperarii bilaterale si consolidarea legaturilor economice dintre tarile si regiunile noastre. Atat companiile timisene cat si cele rusesti care s-au intalnit in cadrul Forumului de Afaceri si-au exprimat, deschis, dorinta de colaborare”, spune Florica CHIRITA, Presedintele Executiv al CCIAT.

***

Informatii suplimetare la tel. 0372185246, e-mail: [email protected], Cristina Coroian, consultant cameral.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...