Noutati :

Eveniment in premiera in sistemul cameral national, la Timisoara. Forum international la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

24 octombrie, 2019 - 08:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis marcheaza o noua premiera in sistemul cameral. De data aceasta, este vorba despre Forumul Intrernational de Afaceri, la care au participat oaspeti din Federatia Rusa, Grecia, Republica Ceha si Romania.

Evenimentul este organizat in contextul misiunilor economice si al vizitelor organizate de CCIA Timis in cursul acestui an in Republica Ceha, in Federatia Rusa si in Grecia. De asemenea, acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor actiuni ofera cadrul institutional adecvat pentru derularea de actiuni comune.

Scopul evenimentului il reprezinta valorificarea oportunitatilor de afaceri si investitii dintre Judetul Timis si aceste tari si regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, cresterea numarului investitiilor straine in judetul Timis si promovarea produselor autohtone pe aceste piete.

Delegatiile straine sunt compuse din reprezentanti ai camerelor de comert partenere din aceste tari si din companii din toate sectoarele de activitate. Alaturi de firmele romanesti, la Forum au fost prezente firme din Serbia si Ungaria.

„Avem acest eveniment in premiera in sistemul cameral si de ce spun premiera, pentru ca delegatiile straine sunt din Republica Ceha, din Grecia, din Federatia Rusa, cat si din Serbia, Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Precum stiti si dumneavoastra, prioritatea strategica a Camerei de Comert este internationalizarea. Adica promovarea produselor autohtone pe pietele intra si extracomunitare, atragerea investitiilor straine si cresterea schimburilor comerciale”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

La sesiunea plenara, au fost invitati sa participe reprezentanti ai administratiei publice locale, ai institutiilor si serviciilor deconcentrate care reglementeaza functionarea unei firme in Romania, universitati, corpul diplomatic al tarilor participante acreditat in Romania si al Romaniei in aceste tari.

„De la inceputul anului am facut aceste demersuri, am mers in toate tarile amintite si chiar mai multe pentru ca sa putem sa facem ca businessul din Timis sa fie pe taramurile altor tari. si iata rezultatul: astazi sunt peste 30 de entitati straine – camere de comert, asociatii, reprezentanti ai ambasadelor si, nu in ultimul rand, oameni de afaceri. Suntem foarte multumiti ca am reusit sa facem acest lucru. Din nou spun, in premiera, pentru ca forumuri internationale mai sunt, dar cu patru tari nu s-a mai intamplat niciodata. Noi, initial, cand am fost in cele trei tari aflate cu delegatii aici, am inceput colaborari cu firme de aici. O sa vedeti ca de la microhidrocentrale si pana la bunuri de larg consum avem reprezentanti din toate domeniile de activitate, si, mai mult decat atat, camerele de comert reprezinta firme puternice din tarile din care provin”, a mai spus Florica Chirita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...