Eveniment de succes la UPT: cea de-a doua editie a manifestarii „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!” a reunit peste 1000 de elevi

Universitatea Politehnica Timisoara si-a deschis portile pentru 1000 de elevi de clasele a XI-a si a XII-a, insotiti de cadre didactice, in cadrul editiei a doua a evenimentului „Politehnica Timisoara – un pas spre viitorul tau!”. Manifestarea s-a desfasurat in perioada 27-29 martie si a fost organizata ca urmare a succesului inregistrat de prima editie, desfasurata in primavara anului 2014.
politehnica zilele carierei (1)
Datorita numarului mare de inscrisi si a entuziasmului exprimat de elevi in procesul de inscriere si selectie, Universitatea Politehnica Timisoara a decis sa ofere sansa de a participa unui numar de 1000 de elevi, acestia  având oportunitatea sa descopere mediul universitar tehnic timisorean si universitatea in cadrul careia si-ar putea construi o cariera de succes.

Pe parcursul celor trei zile,  elevii au avut  ocazia sa descopere oferta de studii si infrastructura Universitatii Politehnica Timisoara, sa-si verifice cunostintele in domeniile de interes prin participarea la concursurile organizate de o parte din facultatile din UPT (Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica, Facultatea de Mecanica, Facultatea de Constructii si  Facultatea de Management in Productie si Transporturi), sa interactioneze cu actuali studenti ai universitatii si sa descopere orasul Timisoara.

Elevii s-au dovedit a fi foarte bine pregatiti in cadrul concursurilor si extrem de interesati si entuziasmati, exprimandu-si dorinta de a deveni studenti ai universitatii. Eforturile celor mai buni dintre ei au fost rasplatite prin premiile oferite de companiile partenere UPT, sustinatoare ale acestei manifestari.

Reprezentantii mediului de afaceri au fost prezenti atat la festivitatea de deschidere, cat si la cea de premiere, sustinand initiativa acestei universitati de prestigiu. Printre personalitatile prezente se numara si urmatoarele: Radenko Prnja (director general la Flextronics), Horatiu Moldovan (presedinte la LASTING Group), Silviu Dobosi (director general la DOSETIMPEX), Dan Bedros (presedintele Consiliului Stiintific Thales Romania), Christian von Albrichsfeld (director general la Continental Romania) si reprezentanti din parte BCR. Pe langa acestea, eforturile universitatii au fost sustinute si de alti actori importanti din mediul economic, ca de exemplu de: Aquatim, Hella, Zoppas Industries Romania, Microsoft, RETIM, NOVA TIM, Coca-Cola, Apaprod Deva si Gauss.

Aceasta actiune se incadreaza in seria de manifestari dedicate aniversarii a 95 de ani de traditie si prestigiu academic, 95 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.