Noutati :

Evaziune fiscala cu 70 de metri cubi de cherestea in Piata Mehala din Timisoara. Amenzile de zeci de mii de lei au curs garla

12 iunie, 2011 - 02:03 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Au crezut ca se imbogatesc daca vand zeci de metri cubi de lemne fara a avea documente pentru ele, insa s-au ales cu amenzi de 40.000 de lei. Evaziunea fiscala e in floare in Piata Mehala din Timisoara.

Oamenii legii au confiscat peste 70 de metri cubi de material lemnos, cherestea din specia brad, si l-au trimis la Ocolul Silvic Timisoara.

Controalele in Mehala au inceput in acest sfarsit de saptamana. Politistii de la Sectia 4, dar si ingineri ai Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si de Vanatoare Timisoara, precum si lucratori ai Directiei Silvice si comisarii Garzii Financiare au pus ochii pe societatile comerciale care vand lemne din Timisoara.

Pentru inceput, au ridicat 70,5 metri cubi de cherestea in valoare de 30.000 de lei si au dat opt amenzi de 40.000 de lei.

La un depozit de pe strada Basarabia, oamenii legii au descoperit 67 de metri cubi de brad, pentru care vanzatorii nu aveau documente de provenienta. Intreaga cantitate de material a fost confiscata si dusa la Ocolul Silvic, iar proprietarii s-au ales cu o amenda de 5.000 de lei.

La un alt depozit, de pe strada Crisan, au fost gasiti 3,2 mc de cherestea specia brad, pe care societatea a primit-o in gestiune cu Avize de Insotire din care nu rezulta provenienta legala, spun reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Timis. Amenda data ajunge la 10.000 de lei.

Alte patru firme au fost sanctionate cu cate 5.000 de lei fiecare, pentru neimprejmuirea unor spatii destinate depozitarii temporare sau a instalatiilor de prelucrare a lemnului. O alta societate a primit o amenda de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de completare si eliberare a avizelor de insotire a materialelor lemnoase.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...