Noutati :

Evaluarea Nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Cand au loc probele si in ce constau ele. Vezi modele de subiecte pentru Evaluarea Nationala la clasele mici

29 aprilie, 2014 - 01:58 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. In acest an, pentru prima data, toti elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine evaluari nationale. Ministerul Educatiei a stabilit calendarul acestor probe precum si metodologia dupa care se vor desfasura ele. Notele obtinute de elevi nu vor fi trecute in catalog.


Primii care vor intra in examen sunt elevii din clasa a IV-a. In 28 mai ei vor sustine proba de evaluare a competentelor la limba romana, in 29 mai la matematica iar in 30 mai la limba materna. Testele dureaza cate 60 de minte fiecare, constand in evaluarea competentelor de intelegere a unui text si de matematica.

Elevii din clasa a II-a sustin proba la limba romana in 2 iunie, la limba materna in 3 iunie iar la matematica in 4 iunie. La romana evaluarea consta in doua teste: pentru competentele de receptare a mesajelor scrise  si pentru competentele de producere a mesajelor scrise. Testele dureaza 25 de minute, cu o pauza de 10 minute intre ele.

Pentru clasa a VI-a evaluarea la limba si comunicare are loc in 5 iunie, iar la matematica si stiintele naturii in 6 iunie, durata alocata rezolvarii testelor fiind de 60 de minute.

Vezi AICI modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala.

„Scopul acestor evaluari este depistarea golurilor din cunostintele elevilor, a greselilor pe care acestea le savarsesc in exprimare, in calcul si asa mai departe si de a le intrepta in urmatorii doi ani. Pentru ca altfel ne vom trezi ca-i avem dupa noi la Bacalaureat si nu au cunostinte din gimnaziu.” a declarat Cornel Petroman, inspector scolar general.

Evaluarile se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei unitati de invatamant in parte. Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, nu vor fi afisate sau comunicate public. Elevii care vor absenta la examenul de evaluare nationala 2014 din motive intemeiate vor fi evaluati intr-o a doua sesiune.

Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este foarte buna ideea de a evalua elevii din aceste materii dupa atatia ani in care au invatat!