Noutati :

Evaluarea Nationala 2014: Ultima zi de completare a fiselor de inscriere. In ce situatii speciale te poti transfera la alta scoala

8 iulie, 2014 - 02:58 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Pentru elevii care au sustinut in acest an Evaluarea Nationala completarea fiselor de inscriere se incheie marti. Urmeaza centralizarea datelor apoi, in 15 iulie, are loc prima etapa a repartizarii computerizate. Listele cu elevii admisi si locurile ramase libere vor fi afisate la fiecare liceu in 16 iulie.

La prima etapa a repartizarii computerizate participa doar elevii care au sustinut examenul de Evaluare Nationala. In acest an, in judetul Timis, exista 168 de clase de liceu, asadar 4701 locuri disponibile. Toti elevii care au dat examen, chiar si cei care nu au obtinut media 5, au asigurat un loc in invatamantul liceal.

„In perioada 4…8 iulie, in fiecare liceu, sub supravegherea dirigintilor, au fost completate fisele de inscriere pentru clasa a IX-a. Sper ca elevii si parintii lor s-au gandit bine cand au enumerat si au pus in ordine optiunile pentru acest examen. In zilele urmatoare vor fi centralizate aceste optiuni. Pe locurile libere vor mai exista inca doua sesiuni de admitere computerizata, prima in data de 24 iulie iar cea de-a doua in septembrie cand vor fi repartizati toti cei care au terminat clasa a VIII-a, indiferent daca au sustinut Evaluarea Nationala sau nu. Atunci vom avea o situatie asupra gradului de realizare a planului de scolarizare la nivelul judetului”, a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

In plus, pentru cazurile intr-adevar speciale, va exista o sesiune in care se vor analiza cererile celor care au fost admisi la un liceu dar vor sa fie acceptati la o alta unitate de invatamant. Conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, este vorba doar de spre situatii iesite din comun, de exemplu frati gemeni care au fost repartizati la unitati de invatamant diferite sau elevi care au ajuns la un liceu din alta localitate decat cea de domiciliu iar parintii nu le pot asigura naveta. Chiar si in aceste cazuri exista o regula ce nu poate fi incalcata: pentru a se muta la un alt liceu, elevul trebuie sa aiba o medie de admitere mai mare decat ultima medie cu care s-a intrat in respectiva unitate de invatamant. Ca o masura de siguranta, parintii care solicita aceasta mutare in regim special trebuie sa completeze un formular cu multe cerinte, care va fi analizat de comisia de admitere de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Pana la aceasta ora, 83 de candidati din alte judete au optat pentru scoli din jdetul Timis, iar din experienta anilor trecuti se asteapta ca numarul final al acestora sa fie in jur de 100.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...