Noutati :

Evaluarea Nationala 2014: situatia contestatiilor, in judetul Timis. Cati elevi sunt nemultumiti de rezultate?

28 iunie, 2014 - 12:33 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii nemultumiti de notele primite la Evaluarea Nationala au putut depune contestatii pana vineri seara, la ora 20.00. Contestatiile vor fi analizate de profesori care nu au participat la corectarea initiala a lucrarilor, iar rezultatele finale vor fi cunoscute in 1 iulie.

Chiar daca Ministerul Educatiei a anuntat ca subiectele de la Evaluarea Nationala sunt unele de dificultate medie, notele nu au fost, pentru multi dintre elevi, pe masura asteptarilor. Astfel, au fost, in total 440 de contestatii. 342 elevi au contestat notele primite la limba romana, 91 la matematica si 7 la limba materna.

„Nu se poate sa fi luat doar atat … am verificat imediat dupa examen, cand isi amintea exact ce a facut, cu diriginta si profesoara si mi-au spus ca ia peste 8. E prea mare diferenta, sper sa fie o gresala de corectura….” a spus o mamica, imediat dupa afisarea rezultatelor.

„Nici nu stiu ce sa va spun, asa sunt de suparata, e departe de ce ne-am asteptat…. Cu media  care-i iese e departe de sansa la liceul pe care-l doream, zic eu. E copil bun, a invatat, are medie buna pe gimnaziu, ma bat si pentru cateva sutimi, conteaza enorm.” a adaugat o alta.

„E absurd, trebuie sa fie mai atenti … Daca e cat credem noi si nu cat zic ei, daca merita cu doua puncte in pus, dupa barem, cine ne compenseaza stresul si supararea? Pateste ceva ala de-a corectat gresit, sau noi ramanem cu frica si el cu gresala?” a declarat un tata suparat foc dupa ce a vazut rezultatele.

Profesorii sunt de parere ca cel mai bun indiciu al corectitudinii notelor de examen dar si a celor primite la clasa este apropierea dintre media de la Evaluarea Nationala si cea a claselor din gimnaziu.

„Sunt doua aspecte importante, la liceul nostru. Rezultatele foarte bune obtinute de elevi, comparabile cu cele de anul trecut, si faptul ca valoarea acestor note de la Evaluare este foarte apropiata de valoarea mediei claselor V-VIII. Asta spune mult despre calitatea  invatamantului din aceasta scoala, pentru ca, asa cum ati putut observa, la alte unitati de invatamant exista o discrepanta majora intre aceste doua medii, clasele V-VIII si Evaluarea Nationala”  a declarat Mariea Stefan, directorul Liceului C.D.Loga.

Contestatiile urmeaza sa fie analizate de o comisie judeteana formata din profesori care nu au participat la corectarea lucrarilor, iar rezultatele finale vor fi afisate in 1 iulie.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...