Noutati :

Evaluarea Nationala 2014 la start: Aproape 5.000 de elevi din Timis participa la proba de limba si literatura romana

21 iunie, 2014 - 08:35 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Incep emotiile pentru parintii absolventilor de gimnaziu. Scolarii intra in focurile primului examen serios din viata lor: Evaluarea Nationala.  Prima proba este cea la limba si literatura romana. In timpul examenului, elevii vor fi supravegheati inclusiv cu camere video.

Ministrul Educatiei a dat asigurari ca subiectele nu vor fi exagerat de dificile.

 „Am avut ani in care examenele, fie de evaluare nationala, fie de bacalaureat, au fost concepute ca si cum ar fi olimpiade nationale. Un profesor invata din primul an de facultate ca evaluarea se face la nivelul clasei si nu in functie de cei mai buni cinci elevi din clasa. Asta se intampla. Subiectele de anul trecut au fost corect calibrate, anul acesta vom avea subiecte de acelasi tip, nu cred ca vor fi mai usoare, nu cred ca vor fi mai grele„, a declarat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Vezi AICI ce subiecte se dau la limba si literatura romana

In judetul Timis sunt inscrisi la Evaluarea Nationala 4.808 de elevi. Ei vor sustine probele de limba romana, limba materna (unde este cazul) si matematica.

Calendarul examenului de Evaluare Nationala

• 23 iunie 2014 Limba si literatura romana- proba scrisa

• 24 iunie 2014 Limba si literatura materna- proba scrisa

• 25 iunie 2014 Matematica – proba scrisa

• 27 iunie 2014 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

• 27 iunie 2014 Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

• 28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestatiilor

• 1 iulie 2014 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Noutati in desfasurarea Evaluarii Nationale

Daca pana anul trecut, mediile obtinute in ciclul gimnazial aveau o proportie de 50% in media finala pentru admiterea la liceu, din aceasta vara, conform noilor reglementari, notele primite la Evaluarea Nationala vor conta in proportie de 75%. Pe viitor, autoritatile intentioneaza sa vina si cu alte schimbari, una dintre propuneri fiind introducerea unei limbi straine printre probe, insa masura nu va putea fi luata mai devreme de 2016.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...