Noutati :

Evaluarea Nationala 2014: Au inceput inscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a. Cum se calculeaza, in premiera, nota la examen?

16 iunie, 2014 - 11:21 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Din 16 iunie incepe perioada de inscrieri a elevilor de clasa a VIII-a pentru Evaluare Nationala 2014. Rezultatele la testari vor conta in proportie de 75% la admiterea in liceu. Examenele de evaluare nationala incep din 23 iunie.

„In anul scolar 2013-2014 am avut inscrisi 5700 de elevi la clasa a VIII-a. Bineinteles ca dintre acestia, probabil ca o parte nu a reusit sa-si finalizeze clasa a VIII-a , fiind fie in situatie de abandon, fie situatia scolara neincheiata, din cauza corigentei la unul sau la mai multe obiecte. Cu toate acestea noi ne asteptam ca cea mai mare parte dintre elevi sa se inschire la Evaluarea Nationala. In ceea ce priveste inscrierea, parintii trebuie sa fie foarte atenti la completarea fiselor de optiuni pentru admitere. Acum, pentru seriile curente inscrierea se face destul de usor pe baza unor tabele pe care le preda dirigintele, in baza unor tabele semnate de reprezentantii legali. Se pune un accent mai deosebit pe inscrierea elevilor din seriile anterioare.” a declarat pentru opiniatimisoare.ro, Aura Danielescu, inspector scolar general.

Evaluarea Nationala 2014 incepe cu proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe 1 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video si in 2014, iar camerele vor fi instalate si in salile in care se descarca subiectele, precum si in salile in care se evalueaza lucrarile scrise.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se modifica din acest an

Daca pana acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o pondere de 50%, acum scade la 25%. In schimb, media de la evaluarea nationala pentru liceu va avea un impact mai mare, adica 75%, fata de vechea metoda de calcul cu 50%

Calendarul Evaluarii Nationale 2014

Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie

Inscrierea la Evaluarea Nationala: 16 – 18 iunie

Limba si literatura romana – proba scrisa: 23 iunie

Limba si literatura materna – proba scrisa: 24 iunie

Matematica – proba scrisa: 25 iunie

Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00): 27 iunie

Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie

Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie

Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii: 1 iulie

Rezultate slabe la simularea evaluarii nationale in Timis

In judetul Timis, mai putin de jumatate dintre elevi, mai precis, 45,5% au luat note peste 5 la simularea Evaluarii Nationale. Cele mai slabe rezultate au fost la matematica, unde mai putin de 50% dintre elevi au luate peste 5. Rezultatele de la simularea examenului nu au fost trecute in catalog ci doar folosite pentru a se identifica lacunele si a se incerca acoperirea acestora.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...