Noutati :

EVALUAREA NATIONALA 2014, afisarea rezultatelor finale. Cati elevi din Timis au reusit sa ia note mai mari?

1 iulie, 2014 - 09:30 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Rezultatele examenului de Evaluare Nationala au fost afisate vineri dupa amiaza, iar cei care au dorit sa conteste notele primite au putut sa o faca intre orele 16.00 si 20.00. UPDATE: S-au afisat rezultatele finale!


In judetul Timis au fost depuse, in total,  440 de contestatii. 342 elevi au contestat notele primite la limba romana, 91 la matematica si 7 la limba materna.

Ministerul Educatiei a dat unda verde afisarii rezultatelor finale la Evaluarea Nationala. Mai au insa de asteptat elevii care au sustinut examenul in scolile unde se desfasoara astazi proba scrisa de Limba materna a Bacalaureatului, pentru ca acolo listele vor fi afisate mai tarziu.

La Limba Romana: din 342 de lucrari pentru care a fost contestata nota, rezultatul s-a modificat in cazul a 157 de elevi. Pentru 170 dintre ei asta a insemnat note mai mari, iar pentru 17, nota finala a fost mai mica.

La Matematica: din 91 de contestatii, nota a fost modificata pentru 13, in 11 cazuri s-a obtinut o nota mai mare, iar in doua cazuri, nota finala este mai mica dupa contestatie.

La Limba Materna: au fost depuse 7 contestatii, dar recorectarea nu a adus nicio modificare de nota.

Dupa recorectarea lucrarilor, procentrul elevilor timiseni care au luat note peste 5 la Limba romana este de 62,26%, la matematica  – 62,5%, iar la Limba Materna – 91,53%.

In total, 61,35% dintre elevii din Timis au la Evaluarea nationala medii peste 5, dupa contestatii.

Calendarul inscrierilor la liceu:

Inscrierile in invatamantul liceal se vor face in perioada 4 — 9 iulie, cand absolventii clasei a VIII-a vor completa in fisele de inscriere optiunile pentru unitatea de invatamant in care doresc sa-si continue studiile. Aceste informatii vor fi introduse in baza nationala de date si vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie sa aiba loc prima etapa a repartizarii computerizate.

Intre 17 si 25 iulie, candidatii isi vor depune dosarele de inscriere la liceele unde au fost admisi, conform repartizarii computerizate. A doua etapa a admiterii la liceu incepe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie sa aiba loc efectiv distribuirea computerizata a candidatilor.

Admiterea in invatamantul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total si media obtinuta la evaluarea nationala, cu o pondere de 75% din total. Potrivit legislatiei in vigoare, se pot inscrie in invatamantul liceal si elevii care au obtinut medii sub 5 la evaluarea nationala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...