Noutati :

EVALUAREA NATIONALA 2014: Absolventii de clasa a VIII-a sustin marti proba scrisa la limba si literatura materna

24 iunie, 2014 - 10:22 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Conform calendarului Evaluarii Nationale, ziua de 24 iunie este rezervata probei la Limba si Literatura Materna. Aceasta proba este sustinuta doar de elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluarii Nationale, proba scrisa la Matematica.

In judetul Timis, la aceasta proba sunt inscrisi: 107 elevi la limba germana, 57 la maghiara, 21 la sarba si 5 la limba rromani.

„Pentru proba la limba si literatura materna avem un numar mai mic de centre de evaluare, evident. Daca la limba romana si matematica sunt 47 de centre, la limba materna sunt doar 8 la nivelul judetului Timis. „ a precizat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Miercuri, toti elevii de clasa a VIII-a care s-au inscris la evaluarea nationala sutin proba la matematica. regulile sunt la fel de stricte ca si la primele probe: slevii nu pot intra in salile de examen cu telefoane mobile, cu carti, caiete si alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de frauda, iar clasele si salile unde se deschid subiectele sunt moniteroizate video.

Candidatii pot solicita comisiei de organizare a Evaluarii Nationale sa-si vada lucrarile numai dupa afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii. „Vizualizarea lucrarii nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului.

Incepand din acest an, in calcularea mediei de admitere in liceu, media de la Evaluarea Nationala reprezinta 75 la suta, fata de 50 la suta in anii trecuti, scazand astfel la 25 la suta ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Rezultatele Evaluarii Nationale vor fi publicate in 27 iunie, pana la ora 16.00, urmand ca eventualele contestatii sa poata fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Urmeaza afisarea rezultatelor finale, in 1 iulie.

Din 4 pana in 8 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, si vor fi verificate fisele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greseli.

Dupa ce baza de date va fi verificata de Comisia Nationala de Admitere, in 15 iulie va avea loc repartizarea computerizata a absolventilor inscrisi in prima etapa. Listele cu candidatii vor fi afisate in 16 iulie la scolile in care elevii au invatat si la liceele la care au fost repartizati, iar pana in 25 iulie pot fi depuse dosarele de inscriere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...