Noutati :

Evaluarea Nationala 2012 la start: peste 5.000 de elevi din Timis participa la proba de limba si literatura romana

25 iunie, 2012 - 08:55 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Incep emotiile pentru parintii absolventilor de gimnaziu. Scolarii intra in focurile primului examen serios din viata lor: Evaluarea National. Examenul va fi supravegheat cu camere video in fiecare sala pentru a preveni frauda.

In judetul Timis sunt inscrisi la Evaluarea Nationala peste 5.500 de elevi. Ei vor sustine probele de limba romana, limba materna (unde este cazul) si matematica. Media de admitere la liceu reprezinta media artimetica dintre media obtinuta la Evaluarea Nationala si media celor patru ani de gimnaziu.

La centrele de examen parintii i-au insotit pe copii si le-au dat ultimele sfaturi. „Am mai mari emotii decat ei. Fiul meu este destul de linistit. A invatat, e pregatit, stiu asta, dar eu am atat de mari emotii de nu va puteti imagina”, ne-a spus mama unuia dintre elevii care sustin examenul astazi la Colegiul National Banatean „C.D. Loga”. Aici sunt prezenti aproape 100 de copii de la mai multe scoli din Timisoara.

Claudia este a doua mea fata care sustine examenul. Desi am mai trecut o data prin asta, tot am atatea emotii… Stiu ca o sa fie bine, pentru ca a invatat mult, dar are nevoie de o medie mare ca sa poata intra la un liceu foarte bun”, ne-a spus si Amalia, mama unei eleve care a sustinut proba de evaluare la Liceul Pedagogic „C. Sylva”.

Astfel, admiterea inseamna (medie Evaluare Nationala + medie ani gimnaziu)/2. Pentru o evaluare cat mai corecta, fiecare din cele 74 de centre de examinare sunt dotate cu camere video de supraveghere, dupa modelul de anul trecut al
examenului de Bacalaureat. Masura este luata la nivel national cu scopul de a preveni frauda si a asigura sanse egale tinerilor pentru o medie cat mai buna.

In Timis, locurile la liceu sunt asigurate pentru toata lumea, atat pentru elevii care vor sustine examenul in aceasta saptamana, cat si pentru cei care au ramas corigenti. Peste 5.700 de locuri de clasa a IX-a ii asteapta pe absolventii de clasa a VIII-a.

Inspectorii scolari se asteapta si la aproxim ativ 150 de elevi din alte judete sa vina la liceele timisorene.

IATA CARE ESTE CALENDARUL EVALUARII NATIONALE 2012

25 iunie    Limba si literatura romana – proba scrisa
26 iunie    Limba si literatura materna – proba scrisa
27 iunie    Matematica – proba scrisa
29 iunie    Afisarea rezultatelor (pana la ora 14)
29 iunie    Depunerea contestatiilor (orele 14-18)
30 iunie-1 iulie    Rezolvarea contestatiilor
2 iulie    Afisarea rezultatelor dupa contestatii.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012 – 2013 are loc in 14 iulie.

La nivel nation al, peste 190.000 de absolventi ai claselor a VIII s-au inscris la evaluarea nationala de anul acesta.

Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisa la limba si literatura romana, are loc luni, 25 iunie, incepand cu ora 9.

Vom reveni cu subiectele!

Foto: Virgil Simonescu

Evaluarea Nationala 2012 la start: peste 5.000 de elevi din Timis participa la proba de limba si literatura romanaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...