Noutati :

EVALUAREA NATIOANALA 2013: Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a

3 ianuarie, 2013 - 03:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Elevii care vor termina clasa a VIII-a in acest an se vor putea inscrie la evaluarea nationala intre 17 si 19 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a acestui examen aprobat prin ordin de ministrul al Educatiei.

In data de 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba si literatura romana – proba scrisa, in 26 iunie cea la Limba si literatura materna – proba scrisa pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, iar in 27 iunie proba scrisa la matematica.

Afisarea rezultatelor se va face, potrivit ordinului fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, in 29 iunie pana la ora 16,00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile pana la ora 20,00. Contestatiile vor fi rezolvate intre 30 iunie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

Comisiile judetene si cea a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale vor asigura dotarea cu camere de supraveghere video functionale a salilor de clasa din unitatile de invatamant in care se desfasoara probele, a salilor in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si a salilor in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise.

Evaluarea nationala pentru anul scolar 2012 – 2013 va incepe cu proba scrisa la limba si literatura romana care va avea loc in data de 25 iunie.

Inscrierea la evaluarea nationala se va face in perioada 17 – 19 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei, publicat pe site-ul MECTS.

Proba la limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationala va fi sustinuta pe 26 iunie, iar cea la matematica pe 27 iunie.

Afisarea rezultatelor se va face pe 29 iunie pana la ora 16,00, iar depunerea contestatiilor in aceasi zi pana la ora 20,00.

Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 30 iunie – 2 iulie, iar afisarea rezultatelor finale dupa contestatii – in 3 iulie.

Potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat, inscrirea si repartizarea candidatilor pentru invatamant special se va face intre 11 si 13 iulie, repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi intre 8 si 10 iulie.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora asistati de diriginti se va face in perioada 5 – 9 iulie. Tot in aceeasi perioada vor fi completate fisele de inscriere si de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete la centrul special desemnat.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie.

Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in licee se va face in 17 iulie.

Dosarele de inscriere la liceele unde au fost repartizati candidatii se vor putea depune intre 17 iulie si 26 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va face in 5 – 6 septembrie.

Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa redusa se va face intre 24 si 26 iulie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...