Noutati :

Evaluare Nationala 2022. Regulile pe care elevii trebuie sa le respecte in sala de examen

13 iunie, 2022 - 08:56 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Elevii de clasa a VIII-a incep marti, 14 iunie, Evaluarea Nationala 2022 cu proba scrisa la Limba si literatura romana, urmand ca joi si vineri, 16, respectiv 17 iunie, sa fie sustinute celelalte doua probe ale examenului – matematica si limba materna. Ministerul Educatiei a comunicat anterior setul de reguli dupa care se vor desfasura probele.

Reguli in sala de examen la Evaluare Nationala 2022

Potrivit Ministerului Educatiei, elevii pot intra in salile de examinare de la ora 8:00 pana la ora 8:30, iar examenul va incepe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecarei probe scrise este de 120 de minute si se calculeaza dupa completarea casetei de identificare.

Candidatii trebuie sa aiba asupra lor un act de identitate si instrumente de scris cu cerneala sau pasta albastra pentru redactarea lucrarilor, creion negru pentru realizarea desenelor/ schemelor si instrumente de desen la proba de Matematica.

Elevii nu au voie sa intre in sala cu manuale, dictionare, notite, insemnari, carti, ciorne, rezumate, culegeri sau alte materiale ajutatoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile si orice instrument electronic de calcul, de stocare de informatii sau de comunicare.

De asemenea, elevii nu pot intra in sala cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete sau alte obiecte similare, acestea fiind lasate la sala de depozitare. Candidatii care refuza depozitarea obiectelor in sala stabilita de comisie in acest scop, nu sunt primiti in examen.

La Timisoara si in judet 4958 de elevi s-au inscris pentru a participa la Evaluarea Nationala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...