Noutati :

Evaluare Nationala 2021. Ghidul pentru elevi publicat de Ministerul Educatiei, de la intrarea la examen la depunerea contestatiilor

15 iunie, 2021 - 09:20 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Elevii de clasa a VIII-a sustin Evaluarea nationala 2021 incepand cu 22 iunie. Prima proba va fi cea la limba si literatura romana, urmata in 24 iunie de examenul la matematica. Proba la limba materna (dupa caz) va avea loc loc in 25 iunie. Ministerul Educatiei a publicat un ghid informativ destinat elevilor care vor sustine evaluarea nationala, dar si parintilor acestora.

CITESTE SI: Festivalul fanfarelor, in spectacol la Timisoara. Intrarea este libera

Ghidul, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei, contine informatii utile despre conditiile de examen, de natura organizatorica şi sanitara, precum si despre desfasurarea probelor scrise la Evaluarea nationala.

Incepand cu ora 9,00, candidatii vor primi brosura cu subiectele si hartie stampilata pentru ciorne. Elevii vor completa casutele de indentificare in maximum 15 minute si asistentii vor verifica datele inscrise de acestia si vor secretiza caseta. La probele scrise candidatii vor primi subiectele sub forma de brosura, putand sa solicite si pagini suplimentare daca este cazul.

Absolventii invatamantului gimnazial care au fost in izolare/carantina sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele evaluarii nationale pentru absolventii clasei a VIII-a pot sustine probele examenului in etapa speciala. Potrivit ghidului daca acestia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfasurate in perioada 22-25 iunie 2021.

Comunicarea rezultatelor obtinute la examen se face anonimizat, utilizandu-se codurile individuale care inlocuiesc numele si prenumele candidatilor si care au fost distribuite candidatilor, pe baza de semnatura de primire, la prima proba sustinuta de acestia.

Puteti vedea intreg Ghidul, AICI!

sursa: digi24.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...