Noutati :

EVALUARE NATIONALA 2015. Modele de subiecte si cum se calculeaza media

17 iunie, 2015 - 10:20 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Emotii mari! Absolventii claselor a VIII-a sustin in scurt timp probele scrise de la examenul pe baza rezultatelor caruia vor intra la liceu.

Examenul incepe luni, iar notele obtinute in urma celor doua, respectiv, trei probe scrise( limba romana, limba materna si matematica)  conteaza pentru examenul de admitere la liceu. La fel ca anul trecut, notele de la evaluarea nationala vor reprezenta 75% din media de admitere la liceu.

Prima proba a Evaluarii Nationale, cea la limba si literatura romana, va fi sustinuta pe 22 iunie. Elevii care apartin minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna pe 23 iunie. Ultima proba, cea la matematica, va fi sustinuta de copii pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie, pana a la ora 16:00. In aceeasi zi, in intervalul 16:00-20:00, se vor depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada de 27-29 iunie. Rezultatele finale dupa contestatii se vor afisa pe 30 iunie.

La fel ca anul trecut, admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (25%). Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3-7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal. Cea de-a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

EVALUARE NATIONALA 2015. Cum se calculeaza media?

Asa cum Ministerul Educatiei a decis inca din 2014, media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN): 4(media de admitere este egala cu media generala de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generala de la evaluarea nationala, totul impartit la patru)
Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a.

Ministerul Educatiei a publicat modele de subiecte pentru Evaluare Nationala 2015 pe Edu.ro.

Descarca de aici model de subiecte la proba scrisa de limba romana

Descarca de aici model de subiecte la proba scrisa de matematica

Evaluare Nationala 2015. Calendar

13 iunie – incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie – inscrierea la Evaluarea Nationala

22 iunie – limba si literatura romana – proba scrisa

23 iunie  – limba si literatura materna – proba scrisa

24 iunie – matematica – proba scris

26 iunie – afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

26 iunie – depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

27 iunie-29 iunie – rezolvarea contestatiilor

30 iunie – afisarea rezultatelor finale dupa contestatiiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...