Noutati :

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler la Timisoara: biroul Tinutului Secuiesc va promova zona la Bruxelles si toate regiunile ar trebui sa faca la fel

26 mai, 2011 - 08:03 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Prezent la Timisoara, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler d-a declarat socat de tonul intrebarilor care i-au fost puse in legatura cu deschiderea, la Bruxelles, a unui birou al Tinutului Secuiesc.

Iuliu Winkler, alaturi de Laszlo Tokes si Sogor Csaba a decis deschiderea, la Bruxelles (Belgia), la Parlamentul European, a unui birou de promovare a Tinutului Secuiesc. In acelasi timp, in Romania au fost voci care nu sunt deloc de acord cu acest birou.

Winkler a explicat, la Timisoara, ca de aproximativ 2 ani, maghiarii din Covasna, Harghita si Mures s-au straduit si in final au reusit sa inregistreze la OSIM marca Fabricat in Tinutul Secuiesc. Biroul de la Bruxelles se va deschide, astfel incat sa poata promova produsele din secuime.

Acesta a adaugat ca „si Regiunea V Vest ar putea sa isi deschida un astfel de biroul la Bruxelles, ca cel al Tinutului Secuiesc si sa promoveze produsele din partea de Romanie pe care o reprezinta”

„Vor fi doi angajati in acest birou care vor aduce informatiile necesare Consiliilor Locale si Judetene din cele 3 judete romanesti despre proiectele europene si mediul de afaceri. Aceasta deoarece Romania este pe ultimul loc in privinta utilizarii fondurilor europene”, a explicat Winkler. Potrivit acestuia, biroul se va deschide in data de 31 mai.

Pe de alta parte, Winkler crede ca Romania ar trebui sa fie impartita in 15 regiuni de dezvoltare, regiunile sa fie conduse de un Consiliu Regional si un presedinte regional si sa aiba competente administrative in respectiva regiune.

In aceeasi ordine de idei, europarlamentaru crede ca Legea dezvoltariui regionale, cea din 1998 are o deficienta majora si anume aceea ca nu a existat o dezbatere publica inainte de a intra in vigoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...