Noutati :

Europa, destinatie turistica! Tema la Forumul economic si comercial China – Europa Centrala si de Est

29 noiembrie, 2013 - 10:04 AM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Principalele tendinte in turismul european au fost analizate la Forumul economic si comercial China – Europa Centrala si de Est, desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti, unde a fost prezenta si  Agentia de turism Ultramarin.

Managerul general Gabriela Petcana  s-a intalnit atat cu oameni de afaceri din tarile participante, in cadrul workshopului turistic, si a participat la discutiile ce au avut loc pe domeniile IT, energie, agricultura si bineinteles, turism.

Prim-ministrul chinez Li Keqiang a afirmat ca in urmatorii cinci ani, China isi propune dublarea schimburilor economice cu Romania pe domeniile de activitate mentionate. Noutatile apar, desigur si in turism.

Ca noutati, tendinta este de a promova intreaga Europa ca destinatie turistica unica, de o mare diversitate, si nu tarile individual. Principalele segmente pe care trebuie sa se concentreze turismul in Europa sunt: wellness si turismul de sanatate, turismul cultural, turismul activ si de aventura, descoperirea naturii si city-breakurile. Pachetele de servicii ale Agentiei de turism Ultramarin sunt orientate tocmai spre aceste segmente ale turismului, motiv pentru care ne simtim pregatiti sa primim turisti de pe orice continent.

O alta noutate discutata la workshopul de turism este promovarea circuitelor Pan-Europene (prin mai multe tari ale Europei). In acest sens, Agentia de turism Ultramarin a promovat deja la cel mai mare targ de turism din lume desfasurat la inceputul acestui an la Berlin, turismul in Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa. Foarte bine primite au fost tururile gastronomice desfasurate timp de trei zile pe teritoriul a trei tari (Turul Vinului, Turul Berii, Turul Schnapsului), evenimentele gastronomice (Festivalul Dovleacului de la Kikinda, dar si Festivalul Clatitelor de la Moneasa sau Festivalul Papricasului de la Buzias).

Pentru a deveni mai atractiva pentru turistii de pe alte continente si nu numai, in prezent se lucreaza la creearea unui brand comun pentru Europa ca destinatie. Studiile arata ca Europa Centrala si de Est este subregiunea cu cea mai mare crestere in turism, de peste 7% in 2013, motiv pentru care este necesara incurajarea cooperarii intre statele din aceasta regiune.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...