Noutati :

Etnobotanicele, interzise de senatori! Legea a fost adoptata la Camera superioada a Parlamentului

14 iunie, 2011 - 08:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Senatul a adoptat legea privind interzicerea plantelor etnobotanice, proiect initiat de Guvern, care instituie conditii dure pentru autorizarea magazinelor ce comercializeaza astfel de produse.

Proiectul a obtinut 102 voturi „pentru” si o abtinere. Senatul a fost prima Camera sesizata, proiectul de lege urmand sa ajunga acum la Camera Deputatilor.

Potrivit proiectului Guvernului, comercializarea fara autorizatie va fi sanctionata cu inchisoare de la 2 la 8 ani si interzicerea unor drepturi. Durata pedepsei cu inchisoarea va fi insa intre 10 si 20 ani daca in urma consumului de etnobotanice sunt inregistrate decese.

Conform proiectului de lege initiat de Guvern, pana la obtinerea unei noi autorizatii de catre comerciantii de produse etnobotanice, activitatea acestora va fi interzisa. Autorizatia nu va fi eliberata decat daca, in urma analizei de laborator, se constata ca produsul nu face parte din categoria etnobotanicelor.

Autoritatile vor avea insa dreptul sa initieze oricand actiuni de control si sa retraga marfa de pe piata in cazul in care considera ca acesta prezinta riscuri. In actiunile de control vor fi implicati si inspectorii Directiei de Criminalitate Organizata si Terorism.

La randul sau, Ministerul Comunicatiilor va initia demersuri de blocare a site-urilor care promoveaza publicitate pe internet pentru astfel de produse.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...